Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 50 inimest

uudised.ee

Ööpäeva jooksul sai koroonadiagnoosi 50 inimest, mis kergiitas viimase 14 päeva haigestumuse 100 000 inimese kohta 30,78-le.

Pühapäevahommikuse seisuga vajab haiglaravi 22 inimest, kellest kolm on juhitaval hingamisel. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus enim positiivseid testitulemusi Ida-Virumaale, kus tuvastati nakatumine 30 inimesel. Harjumaale laekus 16 uut tulemust, Lääne-Virumaale kaks ja Tartumaale üks. Ühel juhul puudus positiivse proovi andnul rahvastikuregistris registreeritud elukoht.

Harjumaa 16 juhtumist 14 laekus Tallinna. Ühel juhul on tegemist Ukrainast sisse toodud juhtumiga ning üheksal juhul varasemate haigete lähikontaktsetega. Ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel täpsustamisel.

18.–19. septembrini lisandunud haigusjuhtudest oli kaks juhtumit sisse toodud Soomest ja Taanist, 29 juhul oli tegemist varasemate haigestunute kontaktsetega, 12 neist seotud Läänemere gümnaasiumi koldega.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on kolm aktiivset kollet, millest Gourmet Coffee ehk Kadrioru sünnipäeva koldega on seotud 26 ja  Tallinna Männi lasteaia koldega kümme inimest. Läänemere gümnaasiumi koldes on pühapäevahommikuse seisuga 15 haigestunut.

Kokku on seoses koroonaviiruse levikuga terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel 1992 inimest, kellest 209 on haigestunud.

Ida-Virumaale lisandunud 30 uue juhtumi puhul on 18 juhul tegemist varasemate nakatunute lähikontaktsetega ja ülejäänud nakatumiste asjaolud on veel väljaselgitamisel. Kokku on Ida regioonis neli aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud kuus inimest, Sillamäe töökoha koldega on korrigeeritud andmetel seotud 11 inimest. Tutvuskonna koldes on pühapäevahommikuse seisuga 29 haigestunut. Tammiku põhikooli koldes on 11 inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on 680 inimest, kellest on haigestunud 145.

 Tartumaale lisandunud uus juhtum on seotud matusekoldega. Lõuna regioonis on pühapäevahommikuse seisuga kolm kollet: Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut) ja matusekolle (11 inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 153 inimest, kellest 41 on haigestunud.

Lääne regionaalosakonnas on jälgimisel 47 inimest, kellest seitse on haigestunud.

Järgmised kolm nädalat on viiruse kontrolli alla saamisel kriitilised. Terviseamet soovitab edasi lükata või ära jätta kõik perekondlikud kogunemised, peod ja muud üritused. Soovitatav on üritused lükata 3-4 nädalat edasi ja seejärel uuesti olukorda hinnata. Riskide püsimisel või kõrgenemisel tasub üritus üldse ära jätta või lükata see kaugemasse tulevikku. Kui üritus on täiesti vältimatu, tasub seda teha võimalikult väikeses seltskonnas, järgides kõiki terviseameti turva- ja ohutusnõudeid.

Kommentaarid puuduvad