Riigikohus hakkab arutama muusik Kõmmari surma süüasja

uudised.ee

Riigikohus võttis esmaspäeval arutusele muusik Raivo Rätte ehk Kõmmari provotseeritud tapmises süüdi mõistetud Karel Šmutovi kaebuse, vahendab BNS.

Riigikohus võttis Šmutovi kaitsja vandeadvokaat Sirje Musta kassatsioonkaebuse arutusele, kuid asja arutamise aega veel ei määranud.

Juunis jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata Šmutovi süüdimõistmise ja talle kevadel maakohtus mõistetud reaalse kahe aasta ja viie kuu pikkuse vangistuse.

Maakohtus taotles Põhja ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi Šmutovi süüdimõistmist tapmises ning talle seitsmeaastase vanglakaristuse mõistmist. Kaitsjad Sirje Must ja Anu Vilt leidsid, et Šmutov tuleb tapmise süüdistuses õigeks mõista.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Kõmmari tapmises tema endise abikaasa uut kaaslast Karel Šmutovit, kes muusikule autoga otsa sõitis. Jaanuari alguses alanud protsessil Šmutov end tapmises süüdi ei tunnistanud.

Prokurör Kruusimägi sõnul on prokuratuur tõendeid hinnates seisukohal, et Raivo Rättele otsasõit ei toimunud juhuslikult ega olnud õnnetus, vaid süüdistatav nägi auto ees seisnud Rättet ja sõitis talle tahtlikult otsa.

2018. aasta 19. juulil kell 00.09 sai häirekeskus teate lähedaste vahelisest tülist Tallinnas Nõmme linnaosas Kivi tänaval. Teates väideti, et Kivi tänaval ründas 48-aastane Rätte 27-aastast Šmutovit ja oma 40-aastast ekskaasat Palmit.

Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid eest avariilise sõiduauto Audi A6, katkise aia ning selle juurest raskelt viga saanud Rätte. Muusik toimetati küll haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud tema elu päästa.

Järgmisel päeval taotles prokuratuur kohtult Šmutovi vahistamist, kuid kohus sellega nõus ei olnud, kuna leidis, et too on varem kriminaalkorras karistamata ning tema pakkuminek pole tõenäoline.

Kommentaarid puuduvad