Soome taastab reisipiirangud Eestile, Rootsile ja Saksamaale

uudised.ee

Soome valitsus otsustas neljapäeval taastada piirangud Soome ning Eesti, Islandi, Norra, Rootsi, Saksamaa ja Slovakkia vahelises liiklemises, vahendab BNS.

Piirangud hakkavad kehtima esmaspäevast.

Soome saab takistusteta reisida vaid riikidest, kus kahe nädala jooksul ei ole 100 000 elaniku kohta registreeritud üle 25 koroonaviirusse nakatumise juhtumi.

Riikides, mille puhul valitsus otsustas piirangud taastada, on see nakkusmäär ületatud.

Nimetatud riikidele kehtinud reisipiirangud tühistati alles eelmise nädala lõpus, mis tähendab, et neist on saanud karantiini jäämata Soome puhkama sõita vaid nädal aega.

Soome sisenemise piirangud kehtivad juba varasemast paljudele Euroopa riikidele nagu Holland, Belgia, Hispaania, Itaalia, Austria, Kreeka, Luksemburg, Malta, Portugal, Prantsusmaa, Sloveenia, Šveits, Taani, Tšehhi ja Ungari.

Neist riikidest on võimalik Soome sõita vaid töö tõttu või muudel vältimatutel põhjustel.

Soome saabujatele soovitatakse kahenädalast vabatahtlikku karantiini, mille saab oktoobri algusest asendada kahe koroonatestiga.

Endiselt säilib tööga seotud igapäevane pendelränne Soome piiril Rootsi ja Norraga. Lisaks võib oktoobrist alates käia Soomes tööl Rootsist ja Eestist, ilma et peaks tegema koroonatesti või kaheks nädalaks eneseisolatsiooni jääma.

Esmaspäevast tuleb muudatusi ka Soome ja Schengeni-väliste riikide reisipiirangutesse.

Kommentaarid puuduvad