Urmas Eero Liiv: Estonia vrakk tuleb üles tõsta kogu täiega ja panna mälestusmärgiks!

Duubel

Täna linastus Rootsi televisioonis Estonia laevakatastroofist rääkiv uus dokumentaalsari, mis otsib vastuseid seni õhus olnud küsimustele. "Duublis" on külas dokumentalist Urmas Eero Liiv, kes on samuti Estonia laevahukust pääsejatest sarja teinud.

Pärast seriaali vaatamist tunnistas Liiv üht - eestlaste jaoks on olulisemad esimene ja viimane episood. "Jah, see tõesti muudab kõike, sest leiti auk. Seal seriaalis on väga palju vastamata küsimusi. Tühi haip see ei olnud."

Kõige emotsionaalsem moment tema jaoks jääbki just seriaali lõppu, kus näidatakse auku täpsemalt ja ka seda, mida seal näha on. "Seal oli spaa ja käterätikud. 26 aastat hiljem paistavad sealt august tarvikud välja," selgitab ta.

Küll aga seab ta kahtluse alla allveelaeva teooria. "Augu põhiosa on veepiirist kõrgemal, järelikult oleks allveelaev pidanud seda õhust tabama," lisab ta ning ütleb, et tuvastatud auk ei ole üldse nii suur, kui meedia seda kajastab.

Lõpetuseks tõdeb Liiv, et tema arust tuleks Estonia vrakk kogu oma hiilguses kolme jõuka riigi - Soome, Rootsi ja Eesti - abil üles tõsta ja mälestusmärgiks teha, et lõpuks leiaksid hingerahu kõik asjaosalised. "Miks on see ainus laevaõnnetus maailmas, mille materjalid on salastatud?" ei mõista ta, miks on endiselt vraki ümber nii palju ebaselgust.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11024716[/embed]

Kommentaarid puuduvad