Valitsus leevendas lennupiiranguid

uudised.ee

Valitsus otsustas teisipäevasel istungil muuta lennuliinide lubamise süsteemi – uue korra alusel on sarnaselt Lätile lubatud Euroopa otselennu liinid kõikidesse riikidesse, kus nakatumise kordaja on alla kahekordse Euroopa Liidu (EL) keskmise, vahendab BNS.

Näitaja osas lähtutakse Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse veebilehel kajastatud andmetest, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Esmaspäeva seisuga oli Euroopa Liidu keskmine haigestumismäär 93,4.

"Seega oleks praeguse nakkumuse korral otselennu liinid piiratud üksnes Prantsusmaale, Hispaaniasse ja Tšehhisse," märkis välisminister Urmas Reinsalu sotsiaalmeedia postituses.

Seni on kehtinud majandus- ja taristuministri käskkirjaga kehtestatud lennuliikluse piirang riikidele, kus viimase 14 päeva koroonaviirusesse haigestumise määr 100 000 elaniku kohta on 25 või suurem.

Kuna kõrge haigestumismääraga riikide arv on Euroopas kasvanud, tähendaks praeguse korra jätkumine suurema osa liinide sulgemist, mis omakorda takistaks oluliselt nii äritegevust kui ka vältimatuid tööreise.

Euroopa Liidust väljastpoolt on otselennud lubatud üksnes riikidesse ja riikidest, mis on loetletud Euroopa Liidu Nõukogu soovituses. Praegu kuuluvad nende riikide hulka Austraalia, Gruusia, Jaapan, Kanada, Lõuna-Korea, Rwanda, Tai, Tuneesia, Uruguay ja Uus-Meremaa.

Juba varem on valitsus kehtestanud erandi, mille kohaselt tohib Tallinnast lennata liinilendudega Frankfurti, Helsingisse, Kopenhaagenisse, Londonisse, Riiga ja Varssavisse nakatunute suhtarvust sõltumata.

Euroopa Liidu keskmise, aga ka selle alusel kehtestatud lennupiirangute kohta käiv info avaldatakse igal reedel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veebilehel.

Kommentaarid puuduvad