Koroonaviirus murdis ka Miina Härma gümnaasiumisse

uudised.ee

Esmaspäeval kinnitas Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg, et üks algklassiõpilane on andnud positiivse koroonaproovi, teisipäevaks peaks selguma, kas viirusega on nakatunud ka tema samas koolis põhikooliastmes õppiv pereliige, kirjutab BNS.

Mõlema lapsega lähikontaktis olnud õpilased ja õpetajad on distantsõppel. Koju on saadetud ligi 20 õpilast. «Koolipe rele on juhtumist teada antud,» kinnitas direktor.

Viimastel nädalatel on koroonaviirus levinud mitmesse kooli. Viimati selgus reedel, et nakatunud on Nõo reaalgümnaasiumi töötaja, mõne nädala eest andis positiivse proovi üks kutsehariduskeskuse ja üks Tamme gümnaasiumi õpilane. 

Pühapäeval analüüsiti Eestis 882 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, 18 analüüsi vastus osutus positiivseks. Kaheksa koroonapositiivset tuvastati Ida-Virumaal, Harjumaale lisandus neli, Jõgevamaale kaks ja Tartumaale üks. Kolmel positiivse analüüsivastuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Enamasti on tegu välismaalastega.

Jõgevamaale ja Tartumaale lisandunud nakatunud olid varasemate haigestunute lähikontaktsed. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on kuues maakonnas 346 inimest, kellest 39 on haigestunud. Lisaks on jälgimise all üks töökoha nakkuskolle 24 inimesega.

Kommentaarid puuduvad