Suvel peatus Eestis kolm korda vähem välisturiste kui eelmisel aastal

uudised.ee

Statistikaameti andmetel peatus tänavu juunis, juulis ja augustis Eesti majutusettevõtetes võrreldes eelmise suvega kolm korda vähem välisturiste; enim saabus külastajaid Soomest, Lätist ja Leedust, vahendab BNS.

Statistikaameti analüütik Kristjan Erik Loik märkis, et koroonapiirangute tõttu jäi välisturistide arv suvekuudel tagasihoidlikuks. Kokku peatus neid kolme kuu jooksul Eesti majutusettevõtetes 290 000. 

“Tunnustada tuleb lätlasi, kes leidsid üldistest reisipiirangutest hoolimata võimaluse Eestisse tulemiseks. Läti turiste peatus kolmel suvekuul meie majutusettevõtetes ligi 58 000 ehk mullusega võrreldes vaid ühe protsendi võrra vähem. Augustis oli neid eelmise aasta sama kuuga võrreldes koguni kolmandiku võrra rohkem,” ütles Loik.

Leedust saabunud turiste peatus suvel Eesti majutusettevõtetes 13 protsenti ja Soome turiste 52 protsenti vähem kui mullu samal ajal. “Soomest jõudis Eesti majutusettevõtetesse arvuliselt kõige enam välisturiste. Kui mullu oli neid kolme kuu peale 301 000, siis tänavu ligi 143 000,” lisas Loik.

Majutusettevõtetes peatunud välisturistide absoluutarvult olid eelmise aasta suvel esikolmikus Soome, Saksamaa ja Venemaa. Tänavu suvel hoidis esikohta endiselt Soome, ent kaks järgmist kohta kuulusid vastavalt Lätile ja Leedule.

Venemaalt saabunud turistide arv kahanes mullusega võrreldes 16 korda – eelmisel suvel peatus neid Eesti majutusettevõtetes 65 000, tänavu napilt alla 4000.

Kommentaarid puuduvad