Eestisse saabub ametlikule visiidile Bulgaaria president

uudised.ee

Esmaspäeval saabub Eestisse ametlikule visiidile Bulgaaria president Rumen Radev koos abikaasa Desislava Radevaga.

19. oktoobril osaleb president Radev kolme mere tippkohtumisel, teisipäeval toimub ametliku visiidi pidulik vastuvõtutseremoonia presidendi kantselei ees ning president Radevi ja president Kersti Kaljulaidi kohtumine, edastas presidendi kantselei. Seejärel kohtub Radev peaminister Jüri Ratase ja riigikogu spiikri Henn Põlluaasaga.

Bulgaaria president külastab visiidi käigus veel NATO küberkaitsekoostöö keskust ning e-Eesti esitluskeskust.

19. oktoobril korraldab Eesti virtuaalse kolme mere tippkohtumise, kus osalevad üle veebi mitmed Ida- ja Kesk-Euroopa riigipead, Saksamaa liidupresident Frank-Walter Steinmeier ning Ameerika Ühendriikide riigisekretär Mike Pompeo. Tallinnasse tulevad kohale Bulgaaria ja Poola presidendid.

Bulgaaria on järgmise kolme mere tippkohtumise korraldaja ning esmaspäevasel pressikonverentsil annab president Kaljulaid kolme mere sündmuse korraldamise õiguse sümboolselt president Radevile üle.

Kommentaarid puuduvad