Lätist ja Leedust tulejad pääsevad tulevast nädalast eneseeraldamisest

uudised.ee

Tulevast nädalast ei pea Lätist ja Leedust tulijad jääma eneseeraldusse juhul, kui nad on eelnenud 48 tunni jooksul saanud negatiivse testitulemuse.

Välisminister Urmas Reinsalu ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et valitsus langetas põhimõttelise otsuse loobuda Lätist ja Leedust tulevatelt inimestelt eneseisolatsiooni nõudest juhul, kui nad on 48 tundi enne  Eestisse tulemist teinud koroonaviiruse testi ning testi tulemus on negatiivne.

Sotsiaalminister Tanel Kiik lisas, et nii Läti kui ka Leedu peaksid reedel tegema otsuse, mis paigutab Eesti rohelisse tsooni. Seega on Kiige sõnul järgmisest nädalast kolme Balti riigi vahel tagatud võrdlemisi vaba liikumine.

Kiige sõnul on Eestis nakatumise trend stabiliseerunud ning kerges languses, see annab ministri sõnul tunnistust sellest, et olukord on kontrolli all. 

Kommentaarid puuduvad