Kohus pani Häädemeestes sularahaautomaadi õhkinud välismaalased vangi

uudised.ee

Harju maakohus mõistis teisipäeval juunis Pärnumaal Häädemeeste vallas sularahaautomaadi õhkinud Moldova kodanikest mehed vangi, vahendab BNS.

Kohus karistas Vasili Dulgheri ja Ivan Filcevit üheaastase vangistusega ning Piotr Jelezoglot viie kuu pikkuse vangistusega. Kohus määras kõik kolm pärast karistuse kandist Eestist väljasaatmisele ning kehtestas neile siia naasmise keelu viieks aastaks.

Kohus mõistist meestelt välja tsiviilhagid üle 12 000 euro ning konfiskeeris neilt ühe sõiduauto, kaks mobiiltelefoni ja sularaha 1000 eurot. 

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Moldova kodanikke Dulgheri, Filcevit ja Jelezoglot mitmetes vargustes, vargusekatsetes, omavolilises sissetungis ning plahvatuse tekitamises. Süüdistuse järgi panid mehed märtsist juunini Eestis toime vargusi eramajadest, korteritest ja ettevõtetest. 

"Tallinnas asuvatesse eluruumidesse tungisid mehed valdavalt akna lõhkumise teel ja haarasid kaasa ehteid, sularaha ja muid väärtuslikemaid esemeid. Ühel juhul murti sisse Saku vallas asuva ettevõtte kontoriruumidesse ja varastati seif sularahaga. Ühe vargusega tekitatud kahju jäi keskmiselt suurusjärku paartuhat eurot. Kahel juhul jäi vargus katseks, sest tööle hakkas signalisatsioon või sissetungimishäire ning ühel juhul jäi vargus lõpule viimata, sest korteriomanik sattus parajasti kodus olema," ütles ringkonnaprokurör Ljudmilla Tokar BNS-ile.   

10. juuni varahommikul üritasid mehed õhkida Häädemeeste vallas Swedbanki  sularahaautomaati, et varastada seal olnud sularaha. Meestel jäi kuritegu lõpule viimata, sest politsei pidas nad kohapeal kinni.

Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal mehed vahistati, sest oli alust arvata, et nad võivad kriminaalmenetlusest kõrvale hoiduda ja toime panna uusi kuritegusid.

Kommentaarid puuduvad