Tartu plaanib Aura veekeskuse põhjalikku remonti

uudised.ee

2001. aasta oktoobris avatud Aura veekeskuses on kogu tegutsemisaja jooksul tehtud peamiselt vaid sanitaarremonti kuid nüüd on Tartu linnale kuuluval keskusel plaan välja vahetada kogu klaasfassaad ning ka katus, kirjutab BNS.

Praegu on seis siiski alles sealmaal, et fassaadi ja katuse ümberehituse projekteerimine käib ning ehitushanke saaks korraldada järgmisel aastal. Ehitama hakatakse kõige varem 2022. aastal.

Keskuse juhataja Kairit Matto selgitas, et hoone on üsna vana ning tollased tehnoloogiad ja ehitusmaterjalid, millest keskus selle sajandi alguses ehitati, ei vasta tänapäevastele energianõuetele. Veekeskuse välimus ehituse käigus ei muutu, pisut muutub katuse kõrgus ja klaasfassaadi asukoht sokli suhtes. Uuel katusel kasutatavad materjalid on tänapäevased ning vastavad tehniliselt ujula tingimustele, uue katuse konstruktsioon ja sõlmed on projekteeritud niiskustehniliselt ujula kliimasse sobivaks. Välja vahetatakse täielikult suure ujula ja veepargi katus. «Vana katus hakkab amortiseeruma ning niiskustehniliselt ei toimi,» sõnas Matto.

Fassaadi klaaspakettide vahetusega ja katusetöödega muutub kogu keskus senisest energiatõhusamaks. Samas pole veel teada, kui palju pärast ehitust keskuse kulud vähenevad. «Arvestades seda, et katuse niiskus- ja soojuskindlus ning fassaadi soojuskindlus paraneb, peaksime saama soojakuludelt mõningase kok kuhoiu,» märkis Matto.

Tema arvates ei jõuta ehitust järgmisel aastal kindlasti veel alustada, ka pole kindel, et sellega saab pihta hakata 2022. aastal. «Aga selge on see, et ükskõik mis aastal ehituseks läheb, juhtub see kindlasti suvel,» lisas Matto.

Kui tavaliselt on veekeskus suletud juulis, siis sel aastal, kui ehitama hakatakse, on keskus kindlasti kauem suletud. Praegu, projekteerimisjärgus, pole veel teada, kui palju töö maksma läheb ning kui suur osa sellest tuleb kanda veekeskusel ja kui palju panustab keskuse uuendamisse linn. Veekeskuse klientidele ehitustööde järel midagi ei muutu, vaid hoone välimus saab värske ilme. «Kõik teenused jäävad fassaaditööde järel samaks,» lausus Matto.

Kommentaarid puuduvad