Politsei trahvis Aivar Mäed ahistamise eest

uudised.ee

Politsei- ja piirivalveamet määras rahvusooper Estonia endisele direktorile Aivar Mäele seksuaalse ahistamise eest rahatrahvi, vahendab BNS.

"Politsei tegi 21. oktoobril otsuse Aivar Mäe osas algatatud väärteomenetluses. Menetluse käigus tõendas politsei seksuaalse ahistamise toimumise ning karistuseks määrati rahatrahv," ütles PPA pressiesindaja Marianne Ubaleht BNS-ile.

Ubalehe sõnul jõustub otsus 15 päeva pärast, kui seda ei vaidlustata. Enne otsuse jõustumist politsei trahvisummat ei avalda.

Kesklinna jaoskonna juhtivuurija Inna Toater:"Julgustame kõiki, kes tunnevad, et nendega on vääriti käitutud, politsei poole pöörduma. Seksuaalse ahistamise paragrahviga ei ole väga palju menetlusi, ent usume, et mida rohkem neid on, seda kindlama tundega pöörduvad ohvrid tulevikus ka õiguskaitseasutuste või organisatsiooni usaldusisikute poole. Mõistetavalt on tegemist emotsionaalselt keerulise teemaga, mistõttu on ahistamisest rääkimine ohvritele raske, ent häiriva käitumise lõpetamiseks on sellest rääkimine väga oluline samm."

Politsei alustas 26. juunil menetlust seksuaalse ahistamise paragrahvi alusel, et selgitada kas, teatri naistöötajate esitatud väited Aivar Mäe ebasobivast käitumisest nendega vastab tõele.

Eesti Ekspress kirjutas mõned päevad varem anonüümseks jäänud naistöötajate väidetele tuginedes, et Estonia direktor Aivar Mäe on neid alandanud ja ahistanud. Mäe on süüdistusi nimetanud pahatahtlikeks, kuid esitanud siiski ka avaliku vabanduse.

Kommentaarid puuduvad