Ratas: kellelgi ei ole õigust õhutada vägivalda ühiskonnas

uudised.ee

Peaminister Jüri Ratas toonitas riigikogu liikmete küsimustele vastates, et kellelgi ole õigust ühitada vägivalda ühiskonnas ning siseminister Mart Helme on välja öelnud sõnu, mis annavad "selgelt teistsuguse tunnetuse", vahendab BNS.

"Kellelgi ei ole õigust õhutada vägivalda ühiskonnas," ütles Ratas kolmapäeval riigikogu liikmete küsimustele vastates. Peaminister toonitas, et põhiseaduses sätestatu kehtib kõigile. "Põhiseadus on ülim ja sellest peab lähtuma."

"See on väga suur probleem, kui kedagi diskrimineerituakse või õhutatakse vägivalda," ütles Ratas. 

Vastates küsimusele, et tema arvates on siseminister Mart Helme õhutanud vaenu või vägivalda, sõnas Ratas, et tema jaoks on tegemist probleemiga. "Intervjuu kontekstis ütles ta [Mart Helme] välja sõnu, mis andsid väga selgelt teistsuguse tunnetuse," ütles Ratas. "Siseminister on mulle öelnud seda, mida ta on ka avalikult öelnud: et teada on valesti mõistetud."

"Kui sõnadel poleks kaalu, siis poleks kriisi valitsuskoalitsioonis tekkinud," ütles Ratas. "Sõnadel kindlasti on kaal."

"Igasuguna lõhestav retoorika, igasuguste vähemuste vastu diskrimineeriv retoorika ühiskonnas tuleb maha võtta," ütles Ratas. "Eesti peab olema ühiskond, kus kõigil on turvaline olla."

Samas sõnas Ratas, et hinnates siseminister Mart Helme pädevust tema kui ministri valitsemisala, siis selles osas tal Helmele etteheiteid ei ole. 

 

Kommentaarid puuduvad