Tallinn paneb haigestunud lapsi aitama koduarsti brigaadi

uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul paneb linnavõim alates oktoobri lõpust käiku koduarsti brigaadi, kelle eesmärk on aidata neid haigestunud lapsi ja nende vanemaid, kellel pole võimalik endal perearsti poole pöörduda, vahendab BNS.

"Juba suvel tulime välja mõttega, et oleks vaja pakkuda koduarsti teenust," meenutas Kõlvart, lisades, et teenuse eesmärk oli vähendada kiirabi töökoormust. "Meie perearstid koduvisiite ei tee, kuigi selline vajadus oleks olemas. Ja seetõttu ongi koormus langenud kiirabile ning ka erakorralise meditsiini osakonnad on üle koormatud."

Kõlvarti sõnul on linn nüüd valmis koduarsti teemaga välja tulema ning alustama testperioodiga. Tema sõnul on teenus mõeldud kuni kaheksa-aastase haigestunud laste ja nende vanemate aitamiseks. 

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul alustab koduarsti brigaad 30. oktoobrist ning hakkab esialgu töötama nädalavahetustel ja ka riiklikel pühadel. Registeerida saab reedest pühapäevani telefoni teel ja teenindatakse registreerumise järjekorras," märkis Beškina. 

Registreeringuid võetakse vastu reedest pühapäevani kell 12-20 ning brigaad on käigus kell 14-22. Registreerimiseks tuleks helistada telefonil 6971145. 

Koduarsti brigaadi hakkab kuuluma üldarst ja kiirabitehnik ning brigaadil on õigus välja kirjutada retsepte. "Kohapeal laboriuuringud loomulikult teha ei saa ja selleks oleks vaja pöörduda haiglasse," ütles Beškina, lisades, et arvestuslikult jõuab brigaad ühel päeval teenindada kuni kümmet väjakutset. 

Teenust saab tellida Tallinna linna piires ning selleks on linna eelarves ette nähtud 60 000 eurot.

Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on olukord ainulaadne, kuna omavalitsus on hakkamas esmakordselt pakkuma tervishoiuteenust, mida haigekassa või riik ei paku. "Testperioodi jooksul soovime väga palju asju kaardistada ning selle järel saame hakata paika paneme teenuse reaalset mahtu ja muid asjaolusid," ütles Adlas. 

Kommentaarid puuduvad