Valdo Randpere: koalitsioon on algusest peale olnud suhteliselt lombakas

Duubel

Mart Helme Deutche Wellele antud intervjuust alguse saanud valitsuskriis jätkub, mistõttu on hakatud ka spekuleerima selle üle, millised erinevad variandid on uue koalitsiooni moodustamiseks. Üheks võimalikuks variandiks peetakse Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsiooni. Sel teemal oleme "Duubli" stuudiosse kommentaare jagama palunud Reformierakonna fraktsiooni liikme Valdo Randpere.

"Uus koalitsioon ei saa enne sündida kui vana pole lagunenud," ütleb Randpere, kelle arvates leidub tegelikult põhjuseid koalitsiooni laialiminekuks küll ja veel.

"Praegune koalitsioon ei ole kunagi väga sõbralik olnud," lisab ta, et  skandaale on olnud üsna palju, kuid varasemalt on Helmed ja Jüri Ratas suutnud üksteise suhtes jääda isiklikus plaanis lugupidavaks. Täna see enam nii ei ole. "Helmed on ikka väga inetult ja väga solvavalt Jüri Ratase suhtes käitunud," sõnab Randpere.

Tema hinnangul on koalitsioon olnud algusest peale suhteliselt lombakas. "Üks skandaal ajab teist taga." EKRE ei ole muutunud ajas sentimeetritki jäädes kindlaks oma väärtustele ja põhimõtetele. Randpere hinnangul ei peaks sellise sirgjoonelise jutuga erakond kuuluma valitsusse. "Nad võiksid häda pärast nühkida Riigikogus opositsiooni pinki, aga mitte esindada Eestit rahvusvahelistes suhetes," põrutab ta.

Vaata täispikka intervjuud videost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11088680[/embed]

Kommentaarid puuduvad