Rahvahääletus abielu mõiste üle tuleb kevadel

uudised.ee

Eesti Keskerakonna esimees Jüri Ratas, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ning Isamaa Erakonna esimees Helir-Valdor Seeder tegid neljapäeval ühisavalduse, milles märkisid, et rahvahääletus riigielu küsimusena abielu mõiste üle on plaanis läbi viia 2021. aasta kevadel, vahendab BNS.

"Rahvahääletus riigielu küsimusena abielu mõiste üle on plaanis läbi viia 2021. aasta kevadel lähtudes ühisavalduses välja toodud põhimõtetest ning kooskõlas Eesti vabariigis kehtivate seaduste ja põhiseaduslike väärtustega," teatasid esimehed avalduses.

"Rahvahääletust saab läbi viia ainult ühisosa otsivalt, rahumeelselt ning provotseerimata ühtegi ühiskonnagruppi. Me ei luba ühegi inimese väärikust alandada ega kedagi rünnata. Valitsuskoalitsioon seisab ühemõtteliselt viha õhutamise vastu. Soovime kampaaniat läbi viia keskendudes sisulistele argumentidele ja maailmavaatelistele tõekspidamistele, vältides solvavat ning ähvardavat retoorikat ja käitumist. Austades erinevaid arvamusi, kutsume üles nii opositsiooni kui koalitsiooni poliitikuid, meediat ja erinevaid huvigruppe tunnetama oma vastutust ning pidama väitlusi väärikalt," kinnitasid nad avalduses. 

Kommentaarid puuduvad