Reformierakond algatab Reitelmanni tagasikutsumise

uudised.ee

Reformierakond algatab Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluva riigikogu saadiku Urmas Reitelmanni tagasikutsumise rahvusringhäälingu nõukogust, vahendab BNS.

Riigikogu kultuurikomisjoni aseesimehe, reformierakondlase Heidy Purga sõnul algatavad reformierakondlased Reitelmanni tagasijutsumise tuleva nädala esmaspäeval, edastas erakond.

"Rahvusringhäälingu töötajaid sügavalt solvavale kõnepruugile ei saa olla mingit õigustust. Eriti šokeeriv on see aga olukorras, kui vaid loetud tunnid varem on valitsuserakonnad alla kirjutanud avaldusele, millega lubatakse Eesti inimeste solvamisest hoiduda," ütles Purga.

Purga sõnul võimaldab rahvusringhäälingu seadus riigikogul ametisse nimetatud nõukogu liikme tagasi kutsuda ja Reformierakond teeb parlamendile sellesisulise ettepaneku..

"On kujuteldamatu, et selline isik jätkab tööd ERR-i esindusorganis. Pole võimalik, et Eesti kultuuri jaoks hindamatut rolli mängiv organisatsioon saaks niimoodi edasi töötada. Kutsun kõiki riigikogu saadikuid näitama oma meelsust ja toetama Reitelmanni tagasikutsumist," ütles Purga.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu esimees, riigikogu liige ning ka ERR-i nõukogu liige Urmas Reitelmann nimetas sotsiaalmeedias ETV saate "Ringvaade" saatejuhte sodomiitideks, kuid eemaldas oma neljapäevaõhtuse postituse reede hommikul.

ERR-i juhatuse esimees Erik Roose kirjutas pöördumises ERR-i töötajatele, et Reitelmanni postituse sisu ei pea ta vajalikuks selle sisu tõttu korrata. "Piisab, kui ütlen, et sellised sõnad ja väljenduslaad ei sobi kellelegi, eriti aga ERR-i nõukogu liikmele," kirjutas Roose.

Kommentaarid puuduvad