Tallinn annab kesklinna turismiäridele aasta lõpuni üürivabastuse

uudised.ee

Tallinna linnavalitsus annab kesklinnas toitlustus-, kaubandus- ja meelelahutuspindadele 80-protsendilise üürivabastuse alates septembrist kuni käesoleva aasta lõpuni; riigiabina antavad abimeetmed on kinnitanud ka Euroopa Komisjon, kirjutab BNS.

Üüri alandatakse kesklinna äriruumi üürnikul, kes kasutab äriruumi toitlustuse, kaubanduse ja meelelahutuse tegevusalal. Viru tänava 26 äriruumi üürnikul on 30-protsendiline üürivabastus ja ööklubi üürnikul 100-protsendiline üürivabastus, teatas Tallinna linnavalitsus.

Üürnik, kes kasutab kesklinnas kaubandustegevuseks linnarajatist, saab üürisoodustust 100 protsenti. Kaubandustegevuse alla kuuluvad näiteks käsitöö müük Müürivahe tänaval, terrassid, mündimasinad, mandli- ja pähklikärud ning vaatebinoklid.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu sõnul tuli linn suve lõpus välja uute toetusmeetmete ettepanekutega, et leevendada eriolukorraga kaasnenud negatiivset mõju ettevõtjatele. "Nüüd oleme saanud kesklinna abimeetmele ka riigiabi toetuse, mille aluseks on Euroopa Komisjoni 21. oktoobri otsus," märkis Riisalu.

"Kuna tänavusel turismi tippajal vähenes Tallinnas väliskülaliste arv drastiliselt, siis on ka kesklinna ettevõtjad saanud majanduslikult kõige rohkem kahju. Seega kehtestatakse teises linna abipaketis soodustused kesklinnas tegutsevatele ettevõtjatele, kes kõige rohkem sõltusid suvisest turismihooajast," lisas abilinnapea. 

Linnavara üürisoodustust ei anta juhul, kui üürnikul on 31. oktoobri seisuga võlg linna ees ja võla ajatamiseks ei ole sõlmitud lepingut, samuti ei tohi võlgade ajatamise lepingu tähtaeg olla pärast 31.detsembrit.

Soodustust ei anta ka juhul, kui üürnik on linna asutus, äriühing või sihtasutus või linna osalusega sihtasutus, äriühing või mittetulundusühing. Üürisoodustust ei anta ka juhul, kui äriruumi üürilepingu sõlmimise aluseks on linnavolikogu otsus, sõltumata lepingu kasutusotstarbest.

Soodustus ei kehti ka juhul, kui ettevõtja töötleb ja turustab põllumajandustooteid ning ta annab soodustuse osaliselt või täielikult edasi esmatootjatele ning soodustus määratakse kindlaks esmatootjatelt ostetud või asjaomaste ettevõtjate poolt turule viidud toodete hinna või koguse alusel.

Ühtlasi ei rakendata meedet neile linnavara üürnikele ja linnarajatise kaubandustegevuseks kasutajatele, kelle põhiline sihtrühm on kohalik elanik – näiteks teatrid, muuseumid ja muud kultuuriasutused.

Soodustusi kohaldatakse tagasiulatuvalt 1. septembrist kuni 31. detsembrini. 

Esimesed ettevõtlusvaldkonna abimeetmed eriolukorraga kaasneva negatiivse mõju leevendamiseks kehtestas Tallinna linnavalitsus tänavu aprillis.

Kommentaarid puuduvad