Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 52 inimest

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 1335 esmast koroonatesti, millest 52 tulemus osutus positiivseks – kahe nädala nakatumisnäitaja 100 000 inimese kohta kerkis ühtlasi 38,07-le, vahendab BNS.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus tuvastati nakatumine 32 inimesel. Ida-Virumaale lisandus seitse ning Jõgevamaale, Lääne-Virumaale, Pärnumaale, Põlvamaale ja Raplamaale üks uus juhtum. Seitsmel positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Ida-Virumaale lisandunud seitsmest juhust kolm on seotud nakatumisega pereringis, kahel juhul sai nakatunu viiruse tuttavalt. Ühel juhul leidis nakatumine aset lasteaias ning üks haigusjuht toodi sisse Euroopa Liidu riigist. Lääne-Virumaa haigusjuht toodi sisse Ukrainast. Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud 10 haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest. Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 650 inimese, kellest on haigestunud 120.

Jõgevamaa uue nakkusjuhu puhul on tegemist nakatumisega töökohal, Põlvamaa nakatunu sai viiruse pereliikmelt. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 400 inimese, kellest 57 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet – töökohakolle Võrus 24 inimesega ja Jõgevamaa töökohakolle 20 inimesega.

Pärnumaa uus haigusjuht on seotud nakatumisega pereringis. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 130 inimese, kellest 25 on haigestunud.

Harjumaa uute haigusjuhtumite asjaolud on selgitamisel. Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 1700 inimese, kellest 300 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada üheksat kollet, esimese töökohakoldega on seotud 42, teise töökohakoldega kaheksa ning kolmandas töökohakoldes on kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses koolikoldes on kuus inimest, neljandas töökohakoldes on üheksa nakatunut ning viiendas töökohakoldes kokku kuus inimest. Teises kooli koldes on viis haigestunut. Reedel lisandunud peokoldes on kümme inimest.

Laupäevahommikuse seisuga viibib haiglas 29 koroonapatsienti, juhitaval hingamisel on kolm patsienti. Koju saadeti neli inimest ning üks inimene viidi Ida-Viru keskhaiglast üle teise haiglasse. Uusi haigusjuhtumeid avati neli. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Eesti inimesed ja tervishoiusektor on teinud viirusega võitlemisel head tööd, kuid samal ajal on viiruse levik mujal riikides jätkuvalt hoogustumas. Kuna viiruse levik on Euroopas hoogustumas, ei saa ka Eestis valvsust kaotada, teatas terviseamet. Endiselt kehtib soovitus reisida vaid vältimatu vajaduse korral. Kõigil reisilt naasnutel tuleb oma tervist tähelepanelikult jälgida. Iga inimese isiklik vastutus on jääda haigena koju ja nakkust mitte levitada.

Oktoobri alguses Eesti inimeste ohutunnetus koroonaviiruse leviku suhtes veidi kasvas. Olukorda hindab kriitiliseks 58 protsenti Eesti inimestest. 73 protsenti inimestest tunneb muret, et keegi võib eneselegi teadmata teda koroonaviirusega nakatada, 83 protsenti Eesti inimestest on valmis erinevates kohtades ja olukordades maski kandma, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel tehtud Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on mobiilirakendust Hoia alla laaditud 161 802 korda ja haigeks märkinuid on 131.

Kommentaarid puuduvad