Ööpäevaga sai koroonadiagnoosi 60 inimest

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 1267 esmast koroonatesti, millest 60 testi tulemus osutus positiivseks – kahe nädala haigestumus 100 000 inimese kohta tõusis 41,16-le, vahendab BNS.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 15 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 13, Jõgevamaale kaks ning Tartumaale, Hiiumaale, Pärnumaale, Võrumaale ja Raplamaale üks uus juhtum.

25 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht, neist 22 positiivse proovi andnud inimest on Sloveenia naiste jalgpallikoondise liikmed. Koondis saabus Tallinnasse, et pidada 27. oktoobril Euroopa meistrivõistluste valiksarja kohtumine Eestiga.

Kaks Harjumaa juhtumit on seotud nakatumisega pereringis ning üks nakatumisega töökohal. Ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel.

Laupäeval lisandunud juhtudest kümme on seotud nakatumisega pereringis ning viis haigestumisega töökohal. Kümne juhtumi puhul jäi nakatumise põhjus selgusetuks, kaks juhtumit on endiselt täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on ligi 1800 inimest, kellest 312 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada üheksat kollet: esimese töökohakoldega on seotud 42, teise töökohakoldega kaheksa ning kolmandas töökohakoldes on kaheksa haigestunut. Perekonnakoldes on viis inimesest. Esimeses koolikoldes on kuus inimest, neljandas töökohakoldes on üheksa nakatunut ning viiendas töökohakoldes kokku kuus inimest. Teises kooli koldes on viis haigestunut ning peokoldes 17 inimest.

Ida-Virumaa uutest juhtudest neli on seotud perekondliku nakatumisega, kolmel juhul saadi viirus koolist ning kahel juhul töökohal. Kaks inimest said viiruse tuttavalt ning üks lasteaiast. Ida regiooni tööpiirkonnas on üheksa aktiivset kollet: Kohtla-Järve kooli koldega on seotud 11 ja Ida-Virumaa pereliikmete ja tuttavate koldega kaheksa inimest. Jõhvi kooli koldega on seotud üheksa ja Jõhvi hooldekeskuse koldega 21 haigestunut. Sillamäe kooli koldega on seotud 36 ja nii-öelda meelelahutusasutuse koldega on kokku seotud kümme haigusjuhtu. Narva töökoldes on seitse inimest.

Lisaks seitsmele laupäevasele koldele lisandusid pühapäeval Sillamäe teise kooli kolle kaheksa ja Narva lasteaiakolle viie nakatunuga. Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 630 inimese, kellest haigestunud on 123.

Üks uus Jõgevamaa haigusjuht on seotud nakatumisega pereringis, teise Jõgevamaa juhtumi asjaolud on selgitamisel. Tartumaa haigestumise puhul sai inimene viiruse samuti pereliikmelt. Võrumaa uue nakkusjuhu asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 400 inimese, kellest 57 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 20 inimesega Jõgevamaa töökohakolle.

Pärnumaa uus haigusjuht toodi sisse Ukrainast, Hiiumaa uue haigusjuhu asjaolud on täpsustamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on ligi 140 inimest, kellest 27 on haigestunud.

Pühapäevahommikuse seisuga viibib haiglas 29 koroonapatsienti, kellest juhitaval hingamisel on kolm. Koju saadeti üks inimene, uusi haigusjuhtumeid avati üks. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Kommentaarid puuduvad