Pirita teel muutub esmaspäevast liikluskorraldus

uudised.ee

Pirita teel lõppes äsja suurem osa asfalteerimistöid ja esmaspäeval avatakse seal liiklejatele 2+2 sõidurada, samas kui seni kehtis teetööde piirkonnas 2+1-liiklusskeem, vahendab BNS.

"Kui seni kehtis Pirita teel ühistranspordiraja ehituse tõttu 2+1-liikluskorralduse lahendus, siis alates uuest nädalast on mõlemas suunas võimalik sõita kahel sõidurajal. See tähendab, et Piritalt kesklinna poole on avatud kaks sõidurada pluss ühissõidukite rada, nagu oli enne ehitustööde algust. Kesklinnast Pirita poole on avatud kaks sõidurada kolmest, mis siis olenevalt teetöödest on avatud tee vasakul või paremal pool. Ühissõidukid liiguvad samadel radadel muude sõidukitega," selgitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ja hoiatas, et liigeldes tuleb olla ettevaatlik, sest teel käivad ehitustööd ning liiguvad töömasinad ja töid tegevad inimesed. "Liiklejatel palume järgida ajutist liikluskorraldust ja liiklust suunavaid viitasid."

"Kõik kolm sõidurada 2,2 kilomeetri ulatuses on peale saanud viimase asfaldikihi ning sellega on lõviosa asfalteerimistöid tehtud. Jäänud on mõni kõnniteelõik ja mahasõidud, mis tehakse lähipäevil," märkis Liinat.

Tööd Pirita teel jätkuvad ning oktoobris-novembris tehakse haljastus- ja kivitöid, jätkatakse foorisüsteemide rajamise ning tänavavalgustustöödega. Paigaldada tuleb liikluskorraldus- ja ohutusvahendid, markeering ning infotahvlid.

Ehitaja on lubanud töödega valmis saada novembri lõpuks ehk umbes kuu aega varem, kui oli esialgu plaanitud.

Ühissõidukiraja ehitus algas augustis. Töid teeb AS Tref Nord ja tööde lepinguline maksumus on 2,14 miljonit eurot.

Kommentaarid puuduvad