Aasta põllumehe tiitli pälvinud Kaja Piirfeldt: tulevik on nende päralt, kes realiseerivad oma tugevused

Duubel

Täna kuulutati Toompeal Riigikogu konverentsikeskuses välja Aasta põllumees 2020. Tänavune konkurss oli pühendatud maaettevõtluses tegutsevatele naistele ning "Duubli" stuudios ongi külas aasta rahvapõllumehe ja aasta põllumehe tiitli võitnud Kaja Piirfeldt.

Küsimuse peale, et kas tänapäeval imestatakse ka, et nii noor ja kena naine põllutöid teeb, ütleb Piirfeldt, et enam mitte nii väga. Küll aga oli olukord teine 20 aastat tagasi, kui naine sektorisse sisenes. Piirfeldti sõnul juhtus tihti, et keegi õue peale tulles küsis peremeest ja vastuse peale, et tema ongi peremees vaid ohati ja mindi minema.

Remmelgamaa talu on Kaja vanavanaisa talukoht, kus juba tema vanemad tegelesid ligi 30 aastat loomapidamise ja ettevõtlusega. Esialgu vanematele töötajaks läinud naine on tänaseks talu üle võtnud ja sellest piimafarmi teinud.

Kaja tunnistab, et talupidamine ei olnud tema loomulik valik ega armastus esimesest silmapilgust, kuid ta kaasati juba lapsena protsessi. "Ma olen seal nii kõrvuni sees, et ega sealt enam välja ei tahagi," ütleb Kaja, kellele on talupidamine ajaga tõeliselt südamelähedaseks saanud. 

Kaja on lisaks farmerina tegev ka noorte koolitajana ning aktiivse maaelu vedajana.

Vaata täisikka intervjuud videoloost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11104264[/embed]

Kommentaarid puuduvad