Eesti ostab ligi 145 000 euro eest kirurgilisi maske

uudised.ee

Rahandusministeerium kuulutas õnnestunuks kirurgiliste maskide hanke ja sõlmis hankelepingu isikukaitsevahendite keskse varu täiendamiseks kogusummas 144 781 eurot, vahendab BNS.

Kohalikele omavalitsustele ja avaliku sektori asutustele mõeldud isikukaitsevahendite (IKV) ostmise ühishanke teiste minikonkursside tulemused kuulutab Riigi Tugiteenuste Keskus välja lähiajal. 
 
Rahandusministeeriumi ja Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) korraldatud minikonkursile laekus kirurgiliste maskide osas kokku 32 pakkumust ning võitjaks osutus Hurt OÜ.

Pakkujalt ostetakse riigi keskse varu täiendamiseks 2 763 000 kirurgilist maski, ühe maski maksumuseks on 0,0524 eurot. Rahandusministeeriumi minikonkursi üheksa osa peale  esitati kokku 151 pakkumist ning ülejäänud hangete võitjad kuulutatakse välja jooksvalt.
 
Kirurgiliste maskide riigi keskse varu minihankes esitatud 32-st pakkumusest osutus dokumentatsioonilt korrektseks kuus pakkumust. 
 
Hankes osalejate seas oli ka neid pakkujaid, kelle maskid said kevadises eriolukorras heakskiidu, kuid kelle pakkumus lükati seekord tagasi. Eriolukorras otsisid riigiasutused ise täiendavat infot ning kontrollisid dokumente ja maske, et olla kvaliteedis kindel. Avatud riigihankes on pakkujatel endal kohe algselt kohustus esitada terviklik, kõigile standarditele vastav dokumentatsioon just nende toodete kohta, mida uuele hankele pakuti. 
  
Raamleping, mille alt keskse varu minikonkurss läbi viidi, kehtib 12 kuud ja selle sees korraldatakse edaspidi jooksvalt ka täiendavaid minikonkursse. Uutes minikonkurssides saavad osaleda ka need pakkujad, kelle pakkumus selles menetluses puuduste tõttu  tagasi lükati. Lisaks rahandusministeeriumi kesksele varule hangib RTK isikukaitsevahendeid ka terviseametile, haiglatele ja teistele riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustele.

Kommentaarid puuduvad