Eesti Punane Rist kogub annetusi Mägi-Karabahhis kannatanutele

uudised.ee

Eesti Punane Rist alustas annetuste kogumist septembri lõpus Mägi-Karabahhis ägenenud relvakonfliktis kannatanutele, vahendab BNS.

Sõjategevus on mõjunud piirkonnale laastavalt: palju on inimohvreid ja vigastatuid, hävinud on hulk ehitisi ja elutähtsaid varustusvõrke. Lähikuudel vajavad abi kümned tuhanded inimesed.

"Sajad kodud, haiglad ja koolid on purunenud. Kannatada on saanud teed, elektri-, gaasi- ja sidevõrgud ning lõhkemata laskemoon ohustab tsiviilelanikke. Paljud pered on sunnitud veetma päevi ja öid kütmata keldrites," andis Rahvusvaheline Punase Risti Komitee olukorrast ülevaate. Lisaks lahingutegevusele seisavad elanikud silmitsi koroonaga. 

Rahvusvaheline Punase Risti Komitee, kelle kaudu Eesti annetused abivajajateni jõuavad, on piirkonnas tegutsenud ligi 30 aastat. Praegu jagatakse sadadele peredele rahalist abi ja hügieenitarbeid, sh desinfektsioonivahendeid. Mägi-Karabahhi haiglaid varustatakse erakorralise meditsiiniabi andmiseks.

Hinnanguliselt vajavad lähikuudel tuge (toitu, esmatarbekaupu, hügieenivahendeid jm) kümned tuhanded inimesed, seda ka läheneva talve tõttu. "Sealsetel elanikel on puudus peaaegu kõigest. Nad elavad pidevas hirmus rünnete ees, mis võivad hetkega võtta elu, tervise, kodu. Aitame neil sel kriisiajal toime tulla," sõnas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv.

Annetuse saab teha Punase Risti kodulehe kaudu http://redcross.ee/toeta/ või LHV kontole: Konto number: EE607700771001235446, 
Saaja: Eesti Punane Rist ja Selgitus: Mägi-Karabahh.

Kommentaarid puuduvad