EKRE esitab ERR-i nõukogu liikme kandidaadiks Anti Poolametsa

uudised.ee

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitab Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu liikme kandidaadiks Anti Poolametsa, vahendab BNS.

Poolamets soovib ringhäälingunõukogus seista selle eest, et ERR lähtuks oma tegevuses Eesti põhiseadusest ja ringhäälinguseadusest. 

"Rahvusringhäälingul on oluline roll eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimisel. Ringhäälinguseaduse kohaselt tuleb hoolikalt jälgida poliitilise tasakaalustatuse nõuet. Muu hulgas rõhutab seadus ka seda, et rahvusringhäälingu eesmärk on väärtustada perekonnal põhinevat ühiskonnamudelit. Seaduses rõhutatakse ka tasakaalustatuse nõuet valimiste ajal ning enesestmõistetavalt tuleks seda järgida ka rahvahääletuse eelses debatis," ütles Poolamets. 

"Kindlasti on minu jaoks olulised teemad ka inglise keele ja kommertslikkuse pealetung telekanalites. ETV ei pea erakanalitega vaatajate pärast võidu jooksma" ütles ta. 

Postimehele küsimusele, mida talle meeldib ETV-st kõige rohkem vaadata, vastas ta, et ikka klassikalisi saateid. "Vaatan "Aktuaalset kaamerat", "Maahommikut" vaatan juba nii kaua, kui ta eetris on olnud ning ka nüüd, kui jõuan seda teha," lausus Poolamets. Lisaks vaatab ta ka "Välisilma" ning hiljem ka saate dokumentaali. 

Erilises vaimustuses on Poolamets Urmas Vaino saatest "Maailma kõige targem rahvas". Poolamets selgitas seda huvi sellega, et on ise riigikogu töö kõrvalt ka õpetaja. 

Talle ei tulnud erakonna soov üllatusena, et teda nimetati kandidaadiks ERR-i nõukokku. "Eks ta kuidagi juhtus. Ma olen nende teemade vastu pikemat aega huvi tundnud ja arutelusid on aastaid peetud," tõdes ta. 

Kuidas ta näeb aga inglise keele ja kommertslikkuse pealetungi ETV-s, vastas Poolamets, et kui juba vaadata ingliskeelseid sarju, mida sisse ostetakse, siis need pole kvaliteedi mõttes halvad, ent tema hinnangul võiksid ka teiste riikide sarjad olla esindatud: Rootsi, Soome, kas või Läti. "Ja miks mitte meie hõimurahva Ungari omi. Sarjad ei tohiks olla ühe korvi omad," selgitas Poolamets. 

Tasakaalustatuse kohta tõi ta ühe näite. "Olen aastakümneid jälginud euroskeptiku pilguga ja see on olnud väga tugevalt Brüsseli poole kaldu," selgitas Poolamets ja lisas, et räägib enda kogemusest. "Kui me vaatame ringhäälinguseadust, siis seal kasutatakse järjest ja järjest tasakaalunõuet," lausus ta. 

Poolametsa sõnul, kui tulevad etteheited, siis peaks neid ikka uurima. "Tasuks ikka uurida ka, kust siis kõige rohkem king hõõrub," märkis ta. 

Tema sõnul peaks eriline hoolsus ETV-s olema valimiste ajal, samamoodi ka referendumi paiku. "Siis saab ETV näidata, kas oskab seda tasakaalupunkti hoida," tõdes ta. 

Anti Poolamets on lõpetanud 2000. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning 2010. aastal Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna ajaloo-osakonna. 

Poolamets on aastaid tegutsenud õiguse ja ajaloo õppejõuna sisekaitseakadeemias ja olnud 2000. aastate algusest rahvuskonservatiivse poliitika eestvedaja. Alates 2019. aastast on Anti Poolamets riigikogu liige, kuuludes väliskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni.

Kommentaarid puuduvad