EKRE tahab rahvusringhäälingu uue telemaja ehitusrahast ilma jätta

uudised.ee

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) tahab jätta rahvusringhäälingu ilma 22 miljonist eurost, mis on mõeldud uue telemaja ehitamiseks, milles koalitsioon eelmise aasta augustis kokku leppis, kirjutab Põhjarannik.

EKRE aseesimees ja siseminister Mart Helme ütles teisipäeva õhtul Jõhvis, et erakond on teinud ettepaneku seda raha ERR-ile mitte eraldada. Ajendiks tõi ta rahvusringhäälingu propagandistliku tegevuse.

Ta nimetas ERRi töötajaid "niinimetatud ajakirjanikeks-propagandistideks", kes on veendunud, et neil on puutumatus.  "Aga nad ei ole puutumatud. Me oleme teinud ettepaneku, et me võtame neilt lihtsalt raha ära. Meil on riigieelarve defitsiidis... Nad tahavad saada 22 miljonit uue maja ehitamiseks. Me ei anna seda raha. Me ei anna seda," sõnas ta teisipäeval õhtul Jõhvis EKRE poolt korraldatud kohtumisel "Kahekõna rahvaga", kus osales ka maaeluminister Arvo Aller.  

Valitsuskabinet leppis eelmise aasta augustis kokku, et lähiaastatel läheb 22 miljonit eurot ERRile uue tänapäeva nõuetele vastava telekompleksi ehituseks praeguse Uudistemaja ja Raadiomaja vahel olevale tühjale platsile.

Kommentaarid puuduvad