Loomaaia asukatele ei ole vaja enam kõrvitsaid saata

uudised.ee

Inimesed on tänavu loomaaeda saatnud nii palju kõrvitsaid, et need ei mahu enam ära ja sügisel ei ole vaja neid juurde saata.

Kui eelmisel sügisel püstitati loomaaia asukatele saadetud kõrvitsate rekord 23 tonniga, siis sellel sügisel on kõrvitsaid loomadele toodud juba üle 40 tonni, teatas loomaaia esindaja kolmapäeval BNS-ile.

„Väga paljud head inimesed saatsid DPD kulleritega loomaaeda iga päev kümneid ja sadu kilosid kõrvitsaid ja tänu sellele on nüüd kõrvitsate kogumise rekord teinud hüppelise tõusu. 40 tonni näitab inimeste erakordset loomadest hoolimist ja armastust aianduse vastu. Oleme kõigile kõrvitsakasvatajatele väga tänulikud,“ lausus DPD Eesti müügi-  ja turundusjuht Janek Kivimurd.

Nende inimeste, kes on end juba kõrvitsate transpordiks registreerinud, aiasaadused veab kullerfirma loomaaeda endiselt tasuta kohale, kuid kuna loomaaia söögilaod on täis, siis sellel aastal rohkem kõrvitsaid loomaaeda ei viida. Peame ka arvestama sellega, et loomad jõuaks kogu selle saagi enne halvaks minemist ära süüa. Toitu jätkub neile praegu kevadeni ja kauemakski.

Kivimurd lisas, et kuna kevadise kriisi ajal tellisid inimesed tavapärasest veelgi usinamalt e-poodidest kodudesse ja suvilatesse aiatöötarbeid ja -vahendeid, siis ilmselt oli see ka üheks põhjuseks, miks kõrvitsaid sellel sügisel nii suurel hulgal kogunes. „Inimestel oli lihtsalt rohkem aega aiandusega tegeleda,“ märkis ta.

Kõrvitsaid toodi loomaaeda igast Eesti otsast, kuid soovijad said oma kõrvitsad loomaaeda ka ise kohale viia. Enda panuse andsid ka paljud koolid ja lasteaiad, näiteks Põltsamaa lasteaed, Vändra lasteaed ning Varbla Kool ja Parksepa Keskkool.

Laupäeval on huvilised oodatud loomaaeda suurele kõrvitsapeole. Viiruse tõttu pole sellel aastal kavas massilist kogunemist ja tänamistseremooniat, kuid endiselt saab jälgida loomade toitmist. Loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja osas on alati erisugused ja põnevad.

Kommentaarid puuduvad