Ööpäevaga lisandus 125 positiivset koroonatesti

uudised.ee

Terviseameti peadirektori asetäitja tervisekaitse alal Mari-Anne Härma ütles kolmapäevasel pressikonverentsil, et ööpäevaga lisandus 125 positiivset koroonatesti.

"Hetkel mul ei ole infot, millega on kõik need juhud seotud. Teame, et Raplamaal hooldekeskuse testimisel tuli üle 30 juhu. Päeva vältel tuleb meil rohkem informatsiooni," märkis ta. 

"Me oleme küll nakatumismääraga ühed madalamad, kuid siiski on see number nüüd kasvanud. Nagu ma ütlesin, et kui me eelmisel nädalal saime rõõmustada langustrendi üle, siis täna oleme kasvutrendis," nentis Härma. 

Härma sõnul viis see number haigestumuse 100 000 inimese kohta 45,8 peale.

"Mis pisut teeb murelikuks on positiivsete testide osakaal kasvutrendis. Meil ei ole veel olukord halb, aga kui meil testide osakaal langeb ja positiivsete osakaal tõuseb - siis on risk varjatud levikuks. Kui on väikenegi võimalus, et olete nakatumise saanud, siis palun pöörduge arsti juurde ja saage teada," ütles ta. 

Tema sõnul on välismaalt tulnud juhud kasvanud ning absoluutarv on kasvanud ehk sel nädalal on 70 juhtu tulnud välismaalt, 22 jalgpallurit on ka selle sees. "Eesti on Baltikumi ja Põhjamaade seas väiksema nakatumisega. Lätis ja Leedus kasvab haigestumine jõudsalt. Samamoodi on Rootsi ja Taani kasvutrendis. Samamoodi on Venemaa kasvutrendis," selgitas Härma.

"Praegu ei ole loota, et meil läheb ilusamaks. Seame ennast valmis, et suvi on läbi ja saabumas on viiruste hooaeg. Me näeme, et meil on kasvamas asümptomaatiliste haiguskandjate osakaal. Ligi veerand on asümptomaatilised. Tasub mõelda, et kui te kahtlustate kontakti, siis järgige ka väikeseid sümptomeid - peavalu ja kurguvalu," märkis Härma. 

Härma sõnul domineerisid nakatumispaikades töökohad ja välismaalt tulnud ning enamus nakatunuid on tööealised. "Praegu joonistuvad meile eelkõige välja, et üle pooled on seotud töökohtadega ja seejärel koolide kolded," ütles Härma. 

Kommentaarid puuduvad