Rohelised ja Eesti 200: samasooliste abielu tuleb seadustada

uudised.ee

Eestimaa Rohelised ning Eesti 200 allkirjastasid kolmapäeval ühisdeklaratsiooni, millega asuti koostööle samsooliste paaride abielu seadustamiseks, vahendab BNS.

Roheliste esinaine Züleyxa Izmailova sõnul peaks saama abielluda Eestis võrdsetel alustel ka samasoolised paarid. "Allkirjastame deklaratsiooni, et sellega tuleksid kaasa ka teised erakonnad," märkis ta.

Eesti 200 juht Kristina Kallas ütles, et tal on hea meel, et rohelised selle ettepaneku tegid. "See on koht, kus vajame sihikindlat sammu edasi, oleme tammunud kohapeal. Kui tahame olla oma inimestele riik, mis nende õiguseid kaitseb, siis me ei saa öelda, et neid õiguseid pole kõigil. See pole euroopalike väärtustega kooskõlas," ütles Kallas.

Kallase sõnul kavatsevad kaks erakonda teha selles osas erakondadeülest koostööd. "Kui poliitiline süsteem on kinni jooksnud, nagu Eestis täna, siis sealt paigalt minema saame siis, kui keskendume selles valdkonnas koostööle," märkis ta.

Deklaratsiooniga ootavad rohelised ja Eesti 200 ühinema ka teisi erakondi.

Ühisavaldus:

Toetudes Eesti Põhiseaduse § 12. (kõik on seaduse ees võrdsed ja kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu), toetavad allakirjutanud erakonnad perekonnaseaduse muutmist nii, et abielu oleks määratletud kahe täiskasvanud inimese vahelise liiduna sõltumata nende soost. Tänases poliitilises kliimas ei ole plaanitava abielu teemalise rahvaküsitluse hukkamõistmine enam piisav - praegu on oluline saata välja tugev erakondadeülene signaal, et Eesti on avatud, solidaarne ning isikuvabadusi austav riik. 

Kommentaarid puuduvad