Sotsiaalminister Kiik koroonaviirusest: kui inimesed on vastutustundlikud, siis uusi piiranguid ei tule

Duubel

Maailmas on koroonaviirusesse nakatumiste arv järsult tõusnud ja mitmed Euroopa riigid on taas hakanud karmimaid piiranguid kehtestama. Ka Eestis ei ole olukord kiita, sest möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus 125 inimesel. Seni oli Eestis enim koroonapositiivseid tuvastatud 2. aprillil, kui viirus diagnoositi 93 inimesel. Kas olukord hakkab kontrolli alt väljuma? Seda uurime sotsiaalminister Tanel Kiigelt.

Kas tänased numbrid tähendavad, et oodata on uusi piiranguid või jälgitakse olukorda? „Ühe päeva pealt otsuseid ei tehta. Vaatame olukorra üle kaks korda nädalas, kuid seniseid piirangid tuleb täita. Inimesed peavad vastutustundlikud olema,“ rääkis Kiik.

Leedus tuleb kanda maski ühistranspordis, kaubandus- ja toitlustusasutustes. Läti plaanib hakata tegema üle kahe korra rohkem teste ja karmistab veelgi piiranguid. Eestis sotsiaalministri sõnul maski kandmist kohustuslikuks veel ei tehta: „maski kandmine on jätkuvalt soovituslik, sest mask ei ole imerelv. Jätkuvalt on tähtis distantsi hoidmine ja haigusnähtude korral kodus püsimine. Palju tuuakse viirust sisse välismaalt, samuti levib see töökeskkondades.“

Kiik lubab, et seekord kaubandusasutusi kinni panema ei hakata. „Peame tuvastama viiruse allikad. Siiski jäävad kaubanduskeskused lahti, samuti restoranid, aga seal on tähtis hajutatavus,“ ütles minister.

Vaata täispikka intervjuud videoloost.

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11106458[/embed]

Kommentaarid puuduvad