Helme: rahvaküsitlus lööb õhu puhtaks

uudised.ee

Siseminister Mart Helme võrdles abielu küsimuses kavandatavat rahvaküsitlust äikesetormiga, mis "lööb õhu puhtaks".

Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv siseminister Mart Helme ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et kavandatav rahvaküsitlus ei ole ühiskonda lõhestav. Helme sõnul on ühiskonda lõhestav hoopis opositsiooni ning võimalust kasutavate riigikokku mittekuuluvate erakondade käitumine.

"Raevuks vastuseis referendumile on ühiskonda lõhestav," ütles Helme. Tema sõnul on kavandatav rahvahääletus kui äikesetorm, mis "lööb õhu puhtaks".

Helme sõnul on lõhestumise lähtepunktiks kooseluseadus, mis Helme hinnangul suruti riigikogus läbi suure osa rahva vastuseisust hoolimata.

Ka peaminister Jüri Ratas avaldas arvamust, et rahvahääletus võib anda "selgust juurde".

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on koalitsioonierakondade kokku lepitud abieluteemaline rahvaküsitlus nüüd juba ainuõige valik, sest kümned tuhanded inimesed on andnud allkirja petitsioonile sooneutraalse abielu kehtestamiseks.

"Rahvaküsitlus on tänases olukorras mõistlik valik, sest see aitab tuua selguse ja lahenduse aastaid kestnud vaidlusele. Otsustamatus või otsuse edasi lükkamine võrdub aga noa pööramisega haavas – see mitte ei paranda, vaid tekitab valu juurde," lausus Seeder.

Neljapäeva ennelõunaks oli petitsioonile sooneutraalse abielu kehtestamiseks alla kirjutanud 32 941 inimest.

Kommentaarid puuduvad