Ratas ja Lukas: uue telemaja ehitamisplaane ei peatata

uudised.ee

Peaminister Jüri Ratas ja kultuuriminister Tõnis Lukas sõnasid, et rahvusringhäälingu uue telemaja ehitamisplaane pole kavas peatada, vahendab BNS. 

Lukas märkis valitsuse pressikonverentsil, et valitsus on investeeringute plaanis kokku leppinud ning kõik valitsusparteid on selle kokkuleppe osalised. Rahvusringhäälingu uue telemaja ehitusprojekt on Lukase sõnul tuge saanud ning tema ei näe põhjust ehitust peatada. 

Ka peaminister kinnitas, et ehitusplaani ei ole kavas muuta.

Siseminister Mart Helme, kelle varasemast sõnavõtust küsimus rahvusringhäälingu telemaja ehituse kohta oli ajendatud, ütles pressikonverentsil, et tema sõnad olid ajendatud küsimusest, kuidas saaks mõjutada rahvusringhääkingu ajakirjanikke. 

Helme sõnul pooldab ta rahvusringhäälingu erastamist kanalite kaupa nii, et riigile jääks vaid üks telekanal ja üks raadiokanal. "Mulle on arusaamatu, miks riigile on vaja rohkem kui ühte telekanalit ja ühte raadiokanalit," ütles ta. "Ma arvan, et riigil pole vaja ülal pidada sellist meediakontserni."

Helme sõnul ei ole ta valitsuses tüli vältimise soovi tõttu küsimust seni tõstatanud, kuid kinnitas, et ta toob selle teema valitsusele arutamiseks.

Mart Helme ütles teisipäeva õhtul Jõhvis, et erakond on teinud ettepaneku seda raha ERR-ile mitte eraldada. Ajendiks tõi ta rahvusringhäälingu propagandistliku tegevuse.

Ta nimetas ERRi töötajaid "niinimetatud ajakirjanikeks-propagandistideks", kes on veendunud, et neil on puutumatus.  "Aga nad ei ole puutumatud. Me oleme teinud ettepaneku, et me võtame neilt lihtsalt raha ära. Meil on riigieelarve defitsiidis... Nad tahavad saada 22 miljonit uue maja ehitamiseks. Me ei anna seda raha," sõnas ta teisipäeval õhtul Jõhvis EKRE poolt korraldatud kohtumisel "Kahekõna rahvaga", kus osales ka maaeluminister Arvo Aller.  

Valitsuskabinet leppis eelmise aasta augustis kokku, et lähiaastatel läheb 22 miljonit eurot ERR-ile uue tänapäeva nõuetele vastava telekompleksi ehituseks praeguse Uudistemaja ja Raadiomaja vahel olevale tühjale platsile.

Kommentaarid puuduvad