Sõltuvusnõustaja Kaja Heinsalu alkohoolikutest: nii kaua, kui inimene elab, ei tohiks teda maha kanda

Duubel

Tänases Duublis räägime tragöödiast Verioral, kus lahusti joomine viis teise ilma neli meest. Uurime, kuidas inimesi alkoholi küüsist päästa ja kui palju on neid, kelle kohta ei oskaks arvatagi, et nad on sõltlased?

Vaadates klippi Verioralt, tõdes Kaja, et isegi seal klipis nähtud inimesi on veel tegelikult võimalik aidata. "Nii kaua kui inimene elab, ei tohiks teda maha kanda. Mina eeldan, et mitte ükski inimene ei taha niimoodi elada," räägib ta.

Kaja enda suhe alkoholiga lõppes 25 aastat tagasi, ent enne seda oli see vägagi kirglik. Ka Mihkel võttis selle koha pealt sõna ja tunnistas, et tegi alkoholiga lõpparve juba 30 aastat tagasi. "Mu pohmellid olid eriti ekstreemsed, ma olin praktiliselt deliiriumis ja tundsin, et on aeg lõpetada," selgitab ta tagamaid, miks ta otsustas karsklaseks hakata.

Üllatuslikult toob Kaja välja, et tegelikult on 96% kõigist alkohoolikutest funktsioneerivad ehk nad ärkavad hommikul ja lähevad tööle, ent unistavad päeval juba sellest õhtusest veiniklaasist. "Minu nõuanne on mitte öelda, et nad ei tohi enam kunagi juua, sest inimesed kardavad kained olla ja see hirmutaks neid. Pigem soovitan teha alkoholist pausi," sõnab ta.

Vaata täispikka intervjuud videost!

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11110014[/embed]

Kommentaarid puuduvad