Aasta prokuröri tiitli pälvis juhtiv riigiprokurör Taavi Pern

uudised.ee

Reedel, kui prokuratuur tunnustas oma üldkogul parimaid töötajaid, võitis aasta prokuröri tiitli riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhtiv riigiprokurör Taavi Pern.

Peaprokurör Andres Parmas sõnas aasta prokuröri tiitlit üle andes, et Perni puhul ei ole võimalik tuua välja üht konkreetset tegu – tunnustuse on ta teeninud oma töö eest riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhina, mis tähendab pidevat tööd ühtaegu nii osakonna administratiivse juhina kui ka riigiprokuröridele sisulise nõu andmist Eesti kõige raskemate ja mahukamate kuritegude menetlemisel.

"Selle kõrvalt on Taavi ise kohtus esindanud riiklikku süüdistust näiteks Edgar Savisaarele altkäemaksu andnud ärimeeste kriminaalasjas ning tema juhtimisel on korruptsioonikuritegudes esitatud kahtlustused muuhulgas kohtunikule, advokaadile ning politseiametnikule. Samuti hinnatakse Taavi võimet ka kõige pingelisemates olukordades kolleegidesse toetavalt ja sõbralikult suhtuda," ütles Parmas.

Tunnustati ka ringkondade parimaid prokuröre, kelleks valiti sel aastal Rainer Amur Lääne ringkonnaprokuratuurist, Olga Dorogan Viru ringkonnaprokuratuurist, Margus Gross Lõuna ringkonnaprokuratuurist ja Kelly Kruusimägi Põhja ringkonnaprokuratuurist.

Aasta ametnikuks nimetati Heda Aas Lääne ringkonnaprokuratuurist ning aasta koostööpartneriks registrite ja infosüsteemide keskus.

Aasta prokuröri aunimetusega tunnustatakse silmapaistvate töötulemustega prokuröre alates 2002. aastast.

Kommentaarid puuduvad