Ida-Viru keskhaigla koroonakoldes on üle poolesaja nakatunu

uudised.ee

Ida-Viru keskhaigla uues koroonakoldes on üle 50 nakatunu, seda nii töötajate kui ka haigla patsientide hulgas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ida-Viru keskhaigla on olnud sügisel kimpus sellega, et koroonasse kipuvad nakatuma haigla töötajad. Septembris oli kolle haigla patoloogiaosakonnas. Sel nädalal tuvastati taastusravi ja õendusabi kliiniku töötajate seas paarkümmend nakatunut. Lisaks on koroonaviirus tuvastatud ka patsientidel, kes tulid end kliinikusse ravima. Kokku on selles koldes nakatunud 56 inimest. Haigla proovib omalt poolt korraldada tööd nii, et erinevate osakondade töötajad võimalikult vähe kokku puutuksid.

"Kogu situatsiooni areng sõltub sellest, kuivõrd distsiplineeritud suudavad inimesed olla ja ära jätta suuremaid seltskondlikke kogunemisi. Kes on koos kogu aeg, need võivad koos olla kogu aeg. Me ei näe probleemi, et kui töötajad on päeval koos, siis nad võivad minna koos õhtul ka kohvikusse, sest see on üks ja sama seltskond. Aga kui nad on erinevate üksuste töötajad, siis neid kontakte me tahame vältida nii tööajal kui ka väljaspool tööaega," ütles haigla ülemarst Toomas Kariis ERR-ile.

Kommentaarid puuduvad