Ott Tänak kandideerib mainekale auhinnale

uudised.ee

Mainekas väljaanne Autosport kuulutas välja aasta parima rallisõitja valimised ning mõistagi on nominentide seas ka valitsev maailmameister Ott Tänak, kirjutab BNS.

Saarlase rivaalideks on MM-sarja üldliider Elfyn Evans, tiimikaaslane Thierry Neuville ja kuuekordne ilmatšempion Sebastien Ogier. 

«Valitsev maailmameister tegi julge lükke, kui lahkus 2020. aasta eel Toyotast ning siirdus Hyundai leeri. Asjad ei alanud tema jaoks hästi, kui ta tegi Monte Carlos karmi avarii, kuid Tänak naasis rooli tugevana ning võidutses kodusel Rally Estonial, millega hooaeg septembris taaskäivitati,» kulgeb portaali lisatud saatetekst Tänaku kandidatuurile. 

Elfyn Evansi kohta kirjutab Autosport: «Toyotas kuuekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogier tiimikaaslaseks olev Evans on olnud uskumatult stabiilne. Ta on tänavu sõidetud kuuel etapil lõpetanud alati vähemalt esinelikus ning hetkel, mil üks ralli on veel jäänud pidada, on tal konkurentide eest 14-punktiline edu, et tõusta pärast 2001. aastat esimeseks Briti saartelt pärit rallitšempioniks.»

Thierry Neuville'i kohta kirjutab Autosport: «Iga-aastane pruutneitsi Neuville alustas hooaega edukalt, kui triumfeeris Monte Carlos. Seejärel läksid belglase jaoks asjalood veidi nässu, kuid kaks järjestikust teist kohta Türgis ja Itaalias hoiavad Neuville'i – kes on tänavu võitnud rohkem katseid kui keegi teine – jätkuvalt matemaatiliselt tiitlikonkurentsis.»

Sebastien Ogier' kohta kirjutab Autosport: «Jäädes 2019. aastal viimaks troonist ilma, siirdus Ogier Toyota leeri, kus haaras värskest maailmameistrist Ott Tänakust vabaks jäänud koha. Ootuspäraselt oli Ogier uue autoga kohe konkurentsivõimeline, lõpetades Monte Carlos teisena, ning triumfeerides seejärel hooaja kolmanda etapi Mehhikos. Türgis teepervele jäämine võib talle aga lõpuks kalliks maksma minna.»

Oma lemmiku poolt saavad hääle anda kõik Autospordi tellijad, paralleelselt on võimalik hääl anda ka aasta parimale noorsõitjale kõikides klassides. 

Samamoodi on võimalik Autospordi kodulehel valida aasta parim ralliauto, kus üheks nominendiks on Hyundai i20 Coupe WRC. Lõuna-Korea autotootja vastased on Ford Fiesta WRC, Toyota Yaris WRC ja Mini JCW Buggy X-Raid.

Lisaks ralliautodele valitakse parimaid ka ringrajasõidu kategooriates. Ka seal on võimalik Toyotal jahtida parima auto tiitlit. Selles arvestuses on nelja parima sekka jõudnud Audi RS5 DTM, DS E-Tense FE20, Mercedes F1 FW11 ja Toyota TS050 HYBRID.

Autosporti hääletus kestab veel 19 päeva ja seal saavad hääle anda kõik, kes on populaarse väljaande tellijad. Kuna Monza ralli ootab meid selle aja jooksul veel ees, võib see ka mõjutada nii parima rallisõitja kui ka parima rallimasina valimise tulemusi.

Kommentaarid puuduvad