Tallinn võõrustab esmaspäeval Euroopa Filmifoorumi virtuaalkonverentsi

uudised.ee

Maailma filmi-, tehnoloogia- ja ärieliidi tipud arutavad esmaspäeval Tallinnas virtuaalselt toimuval Euroopa filmifoorumil globaalse filmitööstuse kriisist väljumist, vahendab BNS.

Viiruspuhangu mõju ülemaailmsele filmitööstustele ja sisutootjatele on olnud šokeeriv – hinnanguliselt kannatab valdkond järgneva viie aasta jooksul enam kui 24 miljardi euro suurust kahju. Kirest kukkumisest hoolimata on filmisektori liidrid otsustanud senise oskustepagasi, organisatsioonide ja äritavade ümberkorraldamise kaudu valdkonna kriisist välja tuua.  

Esmaspäeval toimuval poolepäevasel virtuaalkonverentsil Euroopa Filmifoorum Tallinn arutavad 11 rahvusvahelist filmi- ja meediavaldkonna liidrit ning poliitikakujundajat, kuidas Euroopa ja ka kogu maailma filmitööstus peaks valitsevale keerulisele olukorrale reageerima ja millised on võimalused väljakutsete enda kasuks pööramiseks. Konverents vaatleb lähemalt, kuidas taastada ja arendada koostööd sisuloojate, produtsentide, turuosaliste ja publiku vahel, millised on edaspidi Euroopa filmi- ja sisuloomevaldkonna märgureeglid ning tutvustab samuti Eestis loodavat innovaatilist autoriõiguste globaalse haldamise platvormi. 

Tallinnas toimuva Euroopa Filmifoorumi kuraatori Sten-Kristian Saluveeri sõnul ei ole muutused filmitööstustes juhtunud üleöö – pigem on globaalne viirusepuhang juba varem alanud arenguid  kiirendanud.  

“On selge, et uus olukord ei nõua vaid rahalisi vahendeid, vaid sektori taaselustamiseks on vaja uusi juhtimisoskusi ja teadmisi. On väga hea meel, et pikaajalise koostöö tulemusel Euroopa Komisjoniga saame kõik need aktuaalsed teemad Tallinnast modereeritud virtuaalsel Euroopa filmifoorumil lauale tuua,“ ütles Saluveer.   

Foorumil võtavad teiste seas sõna Film London tegevjuht Adrian Wooton, kes selgitab, kuidas korraldati mõne kuu eest filmiproduktsioonidega jätkamise nimel ümber koroona tõttu sel aastal üle miljardi euro kaotanud Londoni filmitööstus. Rahvusvaheliste festivalide – International Film Festival Rotterdam, Udine Far East Film Festival ja New Horizons Polish Days – juhid arutlevad filmifestivalide tänase olukorra ja tuleviku üle. Robert Wolcott, tunnustatud innovaatikateadlane ning äri-, teadus- ja tehnoloogialiidrite võrgustiku Twin asutaja arutleb aga vestluses Sten Saluveeriga, millised omadusi, oskusi ja otsuseid filmitööstus koroonajärgseks ajaks vajab – seda lähtudes oma pikaajalisest koostööst poliitikakujundajate ning Fortune 500 liidritega üle maailma. 

Foorumil saavad sõna Lucia Recalde (MEDIA Unit. European Commission), Ezra Eeman (EBU), Tine Klint (Level K), Ewa Puszczyńska (Extreme Emotions), Todd Brown (XYZ Films), Birgit Karus (Noh Productions), Vanja Kaludjercic (IFFR), Sabrina Baracetti (Udine Far East FF), Weronika Czolnowska (New Horizons), Adrian Wooton (Head, Film London), Philippe Rixhon (European Future Copyright Infrastructure) ja Robert Wolcott (Kellogg Innovation Network). 

Sel aastal virtuaalkonverentsina toimuv Euroopa Filmifoorum on jälgitav otseülekandena veebilehel industry.poff.ee. Foorumi programmi on üleval veebilehel europeanfilmforumtallinn.online.  

Euroopa Filmifoorumi lõi Euroopa Komisjon 2014. aastal osana strateegiast "Euroopa film digitaalajastul". Sündmuse eesmärk on aidata arendada strateegilist poliitilist võimekust digitaalse ühisturu rajamise projekti raames. Euroopa Filmifoorum Tallinn keskendub filmi, sisu-, tehnoloogia- ja idumajanduse sektoritele, tuginedes Eesti eesrindlikkusele Euroopa digitaalühiskonna arendustegevustes. 

Kommentaarid puuduvad