Kadri Kõusaare täispika mängufilmi võtted Jordaanias on lõpusirgel

uudised.ee

Algab Kadri Kõusaare uue täispika mängufilmi „Surnud naine“ viimane võttenädal Jordaanias.

Režissöör-stsenarist Kadri Kõusaare uue filmi peaosades on Rootsi näitlejanna Frida Westerdahl ja Iisraeli näitleja Ali Suliman. Võtted Jordaanias algasid ligi kuu aega tagasi, 27. oktoobril ning Eesti võttemeeskonda eesotsas operaator Sten-Johan Lillega on tagasi Eestisse oodata sel pühapäeval 

Filmi tegevuskohaks on Siinai kõrb Egiptuses. Palestiina terroristid röövivad Rootsi naisajakirjaniku Ingridi ja peidavad ta kõrbe. Muinasjutulises ja samas õudusunenäolises loos armub naine ühte oma röövijatest – Alisse. Ali ülemus Moussa kahtlustab, et midagi toimub ning muutub üha ohtlikumaks ja vägivaldsemaks. Dramaatiliste sündmuste jadas õnnestub Ingridil küll põgeneda, kuid see võib osutuda illusiooniks. 

„See on film kõikevõitvast armastusest täiesti erineva kultuuritaustaga inimeste vahel, kes leiavad teineteist kõrbes. Just kõrbes on hing alasti ja pinnale ilmub see kõige peamine,“ kirjeldas valmivat teost Kadri Kõusaar. 

„Käesoleva aasta märtsis võttesse minema pidanud film jäi COVID-19 pandeemiast tingitud eriolukorra tõttu päevapealt seisma ning algas rohkem kui kuus kuud kestev katsumuste rada, sealhulgas kaotati oluline osa filmi rahastusest,“ räägib filmi peaprodutsent Aet Laigu. „Pärast Jordaania võtteid on jäänud veel nädal võtteid Eestis ja Rootsis. Ootame hetkel pingeliselt Eesti Kultuuriministeeriumi kriisiabi meetme otsuseid ning loodame väga, et ei pea võtteid pooleli jätma.“

„Eesti filmitegijate rahvusvaheline haare on märkimisväärselt avardunud nii filmilugude kui ka tootmise mõttes. Kadri Kõusaare „Surnud naise“ eksootiline ja nukker armastuslugu on julge ettevõtmine, seda enam, et filmi režissöör ja kolme maa produtsendid on naised,“ ütles  Eesti Filmi Instituudi peaprodutsent Piret Tibbo-Hudgins. „Filmi võtted on olnud koroona tõttu raskendatud, kuid võttegrupp ei ole teinud milleski hinnaalandust ja selle eest tuleb neid ainult tunnustada,“ lisas Tibbo-Hudgins. 

Filmi naispeaosatäitja Frida Westerdahl on Rootsi kuningliku draamateatri näitleja. Meespeaosatäitja, Iisraeli näitleja Ali Suliman on mänginud paljudes filmides ja telesarjades. Rahvusvahelises kaastootmises valmivas filmis teevad kaasa veel Soome näitlejanna Jessica Grabowski Rootsi näitlejad Magnus Krepper ja Ann Petrén. 

Filmi peatootja on Meteoriit, produtsent Aet Laigu. Kaastootjad on Charlotte Most, Marie Larsson Guerpillon ja MostAlice Film Rootsist ja Merja Ritola ning Essi Haukkama ja Greenlit Production Soomest.

Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Loov Euroopa MEDIA programm, Rootsi Filmiinstituut ja Soome Filmi Sihtasutus. Filmi teleõigused on omandanud Soome YLE, Rootsi SVT ja Eesti TV3.

Kommentaarid puuduvad