Rahanduskomisjon toetab 2,5 miljoni eraldamist haigushüvitisteks

uudised.ee

Riigikogu rahanduskomisjon toetab 2,5 miljoni euro eraldamist valitsuse reservfondist haigushüvitise maksmiseks alates teisest haiguspäevast.

Rahanduskomisjon viis esmaspäevasel istungil järgmise aasta riigieelarve seaduse eelnõu kolmandaks lugemiseks sisse ka vastava muudatuse, teatas riigikogu pressiteenistus.

Eraldatav raha on lisaks haigekassa eelarvest ettenähtud 2,5 miljoni eurole, seega on kokku haigushüvitiste maksmiseks ette nähtud tuleva aasta eelarvest 5 miljonit eurot.

"Rahanduskomisjon tegi täna ka ettepaneku sotsiaalkomisjonile, et kiirendatud korras menetleda ravikindlustuse seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu, mis loob seadusliku aluse haigushüvitiste väljamaksmiseks," ütles rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk pressiteates.

Ta lisas, et muudatus aitab kaasa sellele, et inimesed ei läheks tööle haigusnähtudega, mis võib laiendada nakatumist koroonaviirusesse.

Ajutine meede on haigushüvitiste maksmiseks ettenähtud tuleva aasta 1. jaanuarist kuni 30. aprillini.

Valitsuse algatatud 2021. aasta riigieelarve seaduse eelnõu kolmandaks lugemiseks saab muudatusettepanekuid esitada veel kuni 30. novembrini. Eelnõu kolmas lugemine on kavandatud täiskogu istungile 9. detsembril.

Kommentaarid puuduvad