Haridusministriks võib saada Aab ja riigihaldusministriks Ott

uudised.ee

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas teeb teisipäeval erakonna juhatusele ettepaneku esitada haridus- ja teadusministriks praegu riigihalduse ministrina töötava Jaak Aab ning uueks riigihalduse ministriks seni riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtinud Anneli Ott, vahendab BNS.

"Jaak on töötanud õpetaja ja omavalitsusjuhina, kuulunud mitmesse riigikogu koosseisu ning panustanud ministrina kolmes valitsuses," kirjutas Ratas sotsiaalvõrgustikus Facebook. "Haridusvaldkond on Keskerakonna jaoks olnud alati väga oluline ning Jaak Aab on oma kogemuse ja asjatundlikkusega kindlasti vääriline kandidaat jätkama Mailis Repsi professionaalset tööd. Peame panustama ja pingutama, et Eesti laste haridus oleks jätkuvalt maailma parimate seas, meie õpetajate ja haridustöötajate pingutused väärtustatud ning kõrgharidus ja teadus areneksid."

"Anneli Ottil on pikk töökogemus nii kohalike volikogude kui valla- ja linnavalitsuse tasandilt. Samuti on ta Kagu-Eestist valitud riigikogu liikmena seisnud Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest ning panustanud oma teadmiste ja oskustega haldusreformi edukasse rakendamisse. Kindlasti jätkab Anneli Keskerakonna valitsuses tehtud tööd omavalitsuste rolli, võimekuse ja tulubaasi tugevdamisel, et need oleksid kohalikul tasandil riigile tugevaks partneriks," lisas Ratas.

Senine haridus- ja teadusminister Mailis Reps astus eelmisel nädalal ametist tagasi.

Kommentaarid puuduvad