Riik jagab toimetulekutoetuse saajatele tasuta kaks maski

uudised.ee

Valitsuse liikmed peavad vajalikuks jagada riigi poolt maske vaestele inimestele ja selleks plaanitakse toimetulekutoetuse saajatele eraldada kaks korduvkasutusega maski.

Maskide hankimise korraldab rahandusministeerium, kes jagab need kohalikele omavalitsustele, kes omakorda peavad korraldama maskide jagamise abivajajatele.

„Koroonaviiruse epideemia kontrolli alla saamiseks kehtestas valitsus alates esmaspäevast teiste piirangute hulgas ka maskikandmise või suu ja nina katmise kohustuse avalikes siseruumides,“ nentis peaminister Jüri Ratas. „On selge, et paljudele Eesti inimestele on maskide ostmine lisakulu, mis võib veelgi mõjutada nende igapäevast toimetulekut. Selleks, et kõik Eesti inimesed saaksid end võrdselt koroonaviiruse eest kaitsta, otsustasime täna, et kindlustame maskidega majanduslikult kõige haavatavamad.“

Riigihalduse minister Jaak Aab märkis, et toimetulekutoetuste saajaid on ligi 20 000, mis tähendab, et maske läheb vaja 40 000 tükki. „Praegu olemasolevas riigi keskses varus on eelkõige ühekordse kasutusega maskid, mis tähendab, et korduvkasutatavad maskid tuleb nüüd kiiresti juurde muretseda. Eelistatavad on loomulikult kodumaised tootjad,“ lausus Aab.

Maskikandmine või suu ja nina katmine avalikes siseruumides on ainult üks koroonaviiruse leviku tõkestamise abinõu. Tulemuslikuks viiruse leviku tõkestamiseks tuleb pesta käsi, vältida silmade, nina ja suu katsumist, hoida rahvarohketes ruumides teistest inimestest distantsi, puhastada üldkasutatavaid pindu, õhutada ruume. Kui võimalik, tuleb vältida ühistranspordi kasutamist ning külastada esmatarbe ja toidukaupade ostmisel kauplust ajal, mil seal on vähe rahvast.

Kommentaarid puuduvad