Viimane võimalus on kandideerida programmi “Jah, õpetajaks!”

uudised.ee

Haridus- ja noorteameti inspiratsiooniprogrammi “Jah, õpetajaks!” kandideerimine kestab veel selle nädala pühapäevani -  programmi eesmärk on innustada ja toetada neid, kes tahavad teha karjääripööret ja asuda või naaseda õpetajaametisse.

Menukas karjääripöörajate programm “Jah! Õpetajaks!” alustab teist korda. “Aasta alguses ellu kutsutud programmis soovis osaleda mitu korda rohkem soovijaid, kui programm võimaldas vastu võtta. Nüüd on õpetajaametist huvitujatel taas uus võimalus kandideerida. Programmis osalemine annab potentsiaalsetele uutele õpetajatele ülevaate, mida õppimine ning õpetamine tänapäeval endast kujutavad ja millised on paindlikud võimalused õpetajana tööle asumiseks,“ selgitas haridus- ja noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas. 

“Jah! Õpetajaks!” programmiga oodatakse liituma töökogemuse ja magistrikraadiga inimesi, kes on oma valdkonna spetsialistid ja kaaluvad õpetajaametit järgmise karjäärivalikuna. Oodatud on ka õpetajaks õppinud, ent mujale tööle siirdunud inimesed, kel huvi naasta esialgse elukutse juurde. Osalemise taotlus tuleb esitada hiljemalt 29. novembriks e-posti aadressile [email protected] .

Neljast moodulist koosnev programm alustab jaanuaris ja kestab aprillini. Programmi viiakse läbi üle Eesti. Toimuvad seminarid ning osalejad kohtuvad õpetajate ja koolijuhtidega ning töövarjutavad neid, et saada aimdust õpetajatööst. “Jah! Õpetajaks!” programmi võetakse vastu 15 osalejat. 

Koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga on haridus- ja noorteameti eesmärk edendada ühiskonnas õpetajaameti väärtustamise ja atraktiivsuse kasvu. Tegevusi toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid puuduvad