Fischer: koroonapatsientide arv haiglates on tõusutrendis

uudised.ee

Tartu ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer märkis kolmapäevasel terviseameti pressikonverentsil, et koroonaviirusesse haigestumise tõttu on haigla patsientide arv tõusutrendis, vahendab BNS.

"Meil on praegu haiglates juba rohkem inimesi kui kevadel ja see tõusutrend jätkub. Haigla patsientide arv tõuseb järgmised 10 päeva, sest nakatunute arvu muutused jõuavad haigla patsientideni umbes10 päev hiljem," selgitas Fischer.

Tema sõnul jõuab noortest ainult üks protsent haiglasse, vanuserühmas 60-69 juba 10 protsenti ning vanuserühmas 70-79 juba 20 protsenti.

"Me oskame täna päris hästi ette prognoosida haigla patsientide arvu. Järgmise seitsme päeva jooksul peaks haiglasse lisanduma 50-100 patsienti," nentis ta.

Fischeri sõnul andis esmaspäeval testitutest positiivse proovi 419 inimest ning kasvutrend jätkub.

"Viimase nädala jooksul tuli pea 2000 positiivset, mida on rohkem kui kevadel kokku. Üle poolte viiamase 14 päeva nakatunutest on tulnud Harjumaalt. Arvestatav osa tuleb ka Ida-Virumaalt. Ka Tartumaa tuleb järgi," nentis ta. 

Tema sõnul on pilt vanuserühmade lõikes muutunud ehk kaks nädalat domineeris vanuserühm 15-19. "Nüüd on tekkinud teine küür juurde. Need on tõenäoliselt noorte vanemad, kellele nakkus edasi on levinud," selgitas Fischer. 

Kommentaarid puuduvad