Tallinna linnavõim hakkab tasuta maske jagama ka koolides

uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul hakkab Tallinna linnavõim jagama tasuta makse ka pealinna koolides, ühtlasi saavad vähekindlustatud tallinlased ligi 1,5 miljonit maski, vahendab BNS.

Kõlvarti sõnul saavad maske vähekindlustatud inimesed, ühtlasi tuleks maske jagada ka koolides. "Me näeme, et lapsed juba vabatahtlikult kannavad maske, seega tuleb maske koolidesse suunata," ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on linnavõim juba mõne nädala jooksul otsin partnerit, kellelt saada kvaliteetseid maske, ning praeguseks on ette valmistatud hange ning on leitud tarnija. "Esimesed maskid jõuavad kohale nädala lõpuks. Eesmärk on, et iga gümnasist ja õpilased alates seitsmendast klassist saaksid korduvkasutatava maski," ütles Kõlvart. 

Esimesed maskid jagatakse koolides juba selle nädala jooksul. Samamoodi saavad tasuta maskid vähekindlustatud pered. "Igas linnaosas on olemas nimekirjad neist, kes võivad tasuta maske vajada. Maskide jagamine toimub linnaosade kaudu ning jagatakse ühekordseid makse, kuid seda nii, et inimestel tekiks varu. Ehk siis jagame maske karpide kaupa," ütles Kõlvart. 

Koolides läheb jagamisele ümbes 23 000 korduvkasutatavat maski ning puudust kannatavatele inimestele jagatakse ligi 1,5 miljonit maski. 

Kommentaarid puuduvad