Kaljulaid andis kodanikuühiskonna aasta tegijile üle tunnustused

uudised.ee

President Kersti Kaljulaid andis pühapäeval Anija mõisas üle külaliikumise Kodukant ja vabaühenduste liidu tunnustused kodanikuühiskonna tegijaile ning aasta vabatahtlikele.

“Vabatahtlikud on ühiskonnas justkui sidekude organismis – nad toetavad ja ühendavad. Nende panus ühiskonna toimimiseks jääb liiga sageli tahaplaanile, kuid väärib kahtlemata hindamist ja tunnustust. Vabatahtlik teeb rohkem, kui enda toimimiseks vaja. See on lisapanus, tänu millele lahendatakse meie väikeses Eestis palju muresid,” ütles rahvastikuminister Riina Solman.

Vabatahtlike aumärgi said Kersti Ringmets Kingitud Elust, Triinu Tints viljatusravi tugikeskusest ja MTÜ-st Vaikuse Lapsed, abipolitseinik ja kaitseliitlane Urmas Tobias, Triinu Sink Saaremaa lasterikaste perede ühendusest, Merle Purre noorte vaimse tervise liikumisest, erinevate organisatsioonidega seotud Riho Tuisk ja projekti "Ära vaiki!" autor Aleksandra Gartman.

Aasta vabatahtlike kaasajate ja juhendajatena pälvisid tunnustuse Anne Kraubner MTÜ-st Mondo ja Viljandi Rattaklubist ning Mark Martin Kaalma  Eesti Meremuuseumist.

Aasta ettevõtte tunnustuse pälvis teaduskeskus Ahhaa.

Aasta vabaühenduse tunnustuse sai MTÜ Peaasjad, aasta missiooniinimese tunnustuse Kätlin Rohilaid-Aljaste, aasta teo tiitli pälvis Kogukond Aitab, aasta avaliku võimu esindaja tunnustuse said riigikantselei ja rahandusministeerium, aasta ettevõtte tunnustuse pälvisid Jõhvi tehnoloogiakooli asutajad, aasta innustaja tunnustuse sai HK Unicorn Squad ja aasta pioneeri tunnustuse Rohetiiger.

Kodanikuühiskonna aasta tegijaid tunnustab vabaühenduste liit alates 1996. aastast. Vabatahtlike tunnustussündmust korraldab Kodukant alates aastast 2005. Tunnustusüritust toetab Kodanikuühiskonna sihtkapital.

Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevaid ja edendavaid ning külaelu väärtustavaid organisatsioone. Liikumise eesmärk on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust

Vabaühenduste liit ühendab avalikes huvides tegutsevaid vabaühendusi ja töötab selle nimel, et Eestis oleks mõjus kodanikuühiskond, kus inimesed tahavad, saavad ja oskavad osalemise ja koostöö kaudu ühiskondlikke muutusi juhtida.

Kommentaarid puuduvad