Naistearst Marie Abel: abordi keelustamine oleks tõsine tragöödia kõikide eesti naiste jaoks

Duubel

Koalitsioonierakonnad annavad tänavu "katuserahadest" suurima toetuse ehk 141 000 eurot MTÜ-le Elu Marss, mis korraldas hiljaaegu Tallinnas abordivastase meeleavalduse. Mida abordivastaste toetamine Eesti naiste jaoks tähendab, rääkis "Duubli" stuudios naistearst Marie Abel.

Kui abordi keelustamine peaks Eestis kunagi päriselt päevakorda tekkima, on asi väga tõsine. Abeli sõnul on loomulikult kõigil õigus ka selles küsimuses oma arvamusele, aga väga suur erinevus on oma arvamuse ja elutähtsate tervishoiuteenuste piiramise vahel. "See oleks tõsine tragöödia kõikide eesti naiste jaoks ja Eesti kui õigusriigi jaoks üldisemalt," ütleb arst, et abordi keelustamine või abordile ligipääsu piiramine tooks kaasa olukorra, kus naised peaks hakkama kasutama ebaturvalisi meetodeid raseduse katkestamiseks.

Raseduse katkestamine on naise elus väga raske sündmus ja põhjuseid selleks on erinevaid. "Eesti naiste tervise uuringu andmetel on kolmandikul juhtudest põhjuseks majanduslikud raskused". 

Oma praktikast lähtudes kinnitab Abel, et abordi tegemise põhjuste spekter on väga lai. "Aborti teevad igas vanuses naised, igasuguse sotsiaalmajandusliku taustaga, mõnel on lapsed, mõnel mitte, teised on kogenud seksuaalvägivalda või elavad vägivaldses suhtes," loetleb ta. Lugusid on erinevaid ja ei ole kellegi asi kritiseerida või arvustada seda, miks mõni naine selle valikuni jõuab.

Vaata täispikka intervjuud videost.

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11197620[/embed]

Kommentaarid puuduvad