President Kersti Kaljulaid: abordivastasus ja abieluküsimus on imporditud diskussioonid

uudised.ee

Riigipea Kersti Kaljulaid ei mõista, miks abordivastaste püüdlused leiavad kogu koalitsiooni toetuse. Kaljulaidi hinnangul on abordivastasus ja abieluküsimus imporditud probleemid ja need teemad ei peaks Eestis üldse praegu aktuaalsed olema.

ETV "Esimeses stuudios" rääkis president, kuidas valitsus vaatab koroonakriisist mööda ja tegeletakse hoopis näiteks referendumi ja katuserahadega. Tema arvates pole siis ka ime, et üleüldiselt inimesed viiruse asemel keskenduvad muule. "Mida külvad, seda lõikad," viitas ta valitsuse muretusele.

Katuserahadest rääkides nentis Kaljulaid, et selle valitsuse kõige olulisem teema on abordivastane võitlus. "See on nende aus ja selge deklaratsioon, aga see diskussioon minu meelest ühiskonnas puudub," arutles Kaljulaid, et valitsus tegeleb kunstliku probleemiga. Ta sõnas, et hinnangu annavad taolisele käitumisele valijad järgmistel valimistel.

Kaljulaidi meelest pole abordivastasuse küsimus praegu Eestis murekoht. "Tegu on imporditud diskussiooniga. Lõhe, mida ei ole meil olnud, aga mille saab luua ja millest toituda, lootes paremale häältesaagile."

Kommentaarid puuduvad