Elroni uus sõiduplaan toob sagedama liikluse ja lühemad sõiduajad

uudised.ee

13. detsembrist hakkab kehtima uus rongide liiklusgraafik -sõiduajad lühenevad kõige enam Tallinna ja Viljandi vahel, Tartu suunale lisandub veel üks ekspressrong.

“Kõige enam ootavad reisijad kiireid ühendusi. Seetõttu on mul hea meel, et järjest enam saame seda tänu tehtud raudtee remonttöödele ka pakkuda. Mõnevõrra lüheneb sõiduaeg nii Tartusse kui ka Narva, ühtlasi toome Tartu liinile veel ühe ekspressrongi mõlemas suunas,” sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. "Oleme igal aastal püüdnud ühe täiendava väljumise Eesti suuremate linnade vahel sõiduplaani lisada. Eelmisel aastal tihenes liiklus Tallinna ja Narva vahel, nüüd siis Tartu suunal, kus on ka kõige enam sõitjaid. Loodame, et see aitab sõitjate arvu jälle kasvatada.”

Kiiremat rongisõitu saavad nautida ka Türi ja Viljandi reisijad. “Sõiduajad lühenevad kõige enam edelasuunal, tänu millele saab mõnel juhul kohale viis-kuus minutit kiiremini. See tähendab, et pealinnast Viljandisse saab ekspressrongiga umbes tunni ja 50 minutiga, kuid ka tavarongiga hakkab sõiduaeg lähenema kahele tunnile.”

Rongiliiklus kiireneb ja tiheneb ka Läänesuunal.  „Mõnevõrra nobedamini saab nii Keilasse kui ka Turbasse. Sinna lisame ka ühe täiendava rongi ning väljumisi tuleb juurde ka Tallinna ja Pääsküla vahel. Soovime, et praegusel ajal oleks reisijad rongides võimalikult hajutatud. Võimaluste piires pakutav tihedam sõiduplaan nii linna sees kui ka Tartu suunal aitab seda tagada. Paldiski suunal küll remonttööd veel jätkuvad, kuid saame ka sinna hakata sõitma jälle tavapärase sagedusega. Jaanuari keskel lühenevad ka sõiduajad ning kohale saab sõltuvalt konkreetsest väljumisest tunniga või alla selle," ütles Kongo. 

“Meie suurem eesmärk on luua reisijatele aega. Loodame, et lähiaastatel saame sõiduaegu veelgi lühendada,” lisas Kongo.

13. detsembrist kehtima hakkav sõiduplaan on leitav Elroni kodulehelt ja peatustes olevatelt infostendidelt.

Eesti Liinirongid AS on Elroni kaubamärgi all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub kiiret, mugavat, turvalist ja keskkonnasõbralikku ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel. 2019. aastal tehti Elroni rongidega ligi 8,3 miljonit sõitu.

Kommentaarid puuduvad