Päästeamet tänab päästevõrgustiku kaht tuhandet vabatahtlikku

uudised.ee

Päästeamet soovib päästevõrgustiku 2000 vabatahtlikule ja kõikidele teistele priitahtlikele head vabatahtlike päeva.

"Tänase päeva puhul tutvustame viit Kadrina vaprat naist, kes peale ennetustöö ja kohaliku kultuurielu edendamise löövad vallas käed külge kõikjal, kus vaja. Lisaks on naissalklased pereliikmete kaudu läbi ja lõhki seotud nii pääste, politsei kui ka kiirabiga," kirjutab päästeamet sotsiaalmeedias.

Näiteks koroonaviiruse esimese laine ajal andis naissalk kohe kohalikule omavalitsusele teada, et on valmis appi tulema niipea, kui vajadus tekib. Nimelt elab Kadrina vallas ligikaudu 700 eakat ja esimese koroonalaine ajal tuli kiiresti välja selgitada, millist abi eakad vajavad. Aitajatele jagati ports telefoninumbreid ja nii helistati koos teiste vabatahtlikega kõik piirkonna eakad läbi. Pikimad kõned ulatusid sealjuures suisa 45 minutini, sest inimesed tahtsid suhelda. Loomulikult räägiti muu jutu kõrval ka ennetusest.

Kui vald sai andmed kokku kogutud, kaardistati abivajajate mured ja järgmise sammuna alustati toidu kodukandega. Ühtekokku viidi toitu kodudesse kuue nädala vältel märtsi lõpust mai keskpaigani. Lisaks kojukandele käisid naissalklased nii iseseisvalt kui koos politsei ja päästega 2+2-patrulle tegemas. 

Koroona teise laine ajal täiendavaid ülesandeid vapratele naistele veel vallast jagatud ei ole, küll aga on nad valda teavitanud, et on taas valmis appi tulema. Ettevõtlikud naised veavad eest ka kohalikku noorteringi ja teevad oma kogukonnas selgitustööd maskide kandmise osas. 

Kommentaarid puuduvad