Kuressaare Lions klubi asub värsketele ilmakodanikele beebipakke jagama

uudised.ee

Kuressaare Lions Klubi alustab tuleval aastal heategevusprojektiga, millega esmakordselt toetatakse kõiki 2021. aastal Kuressaare Haiglas sündivaid lapsi beebipakiga.

„Soovime sellega anda väikese, kuid praktilise panuse Kuressaare perede uude ja imelisse algusesse,“ rääkis Kuressaare Lions Klubi president Taavi Rauniste. „Paki saavad kõik Kuressaare Haiglas sündinud lapsed, muid eritingimusi paki saajatele me ei esita, näiteks ei pea olema lapse vanemad Kuressaare linna sisse kirjutatud.“

Beebipakk on sooneutraalne ning selle väärtus on umbes 170 eurot (projekti kogumaksumus ca 47,000 eurot). See on hoolega kokku pandud ning fookuses on praktilisus. Igapäevaste tegevuste õnnestumine tõstab õnnetunnet ja rahulolu – neid emotsioone vajab väike ime siia maailma saabudes. Paki sisu on välja töötanud koostöös naistearstide, ämmaemandate ja värskete emadega. Sealt leiab palju praktilisi tooteid nii emale kui beebile, näiteks rinnapatju, nibukreemi, mähkmeid, vitamiine ja hanerasvasalvi jpm.

„Värsketel vanematel on uue ilmakodaniku sünniga palju avastamist ja käed-jalad tööd täis. Oleme beebipakile oma heakskiidu andnud, kuna see on suurepärane idee, mis pakub vastsetele vanematele nende beebiga seotud igapäevatoimetustes palju tuge,“ sõnas Kuressaare Haigla sünnitusosakonna naistearst Maire Õun.

Vastsündinud beebil pole palju vaja, et tunda end hästi ja hoituna. Enamasti katab pisikese vajadused kuiv mähe, soe tuba, täis kõht ja vanemate piiritu armastus. Selle viimase lõpmatuses pole kellelgi kahtlust, kuid magamata ööd ja tundmatud uued olukorrad võivad olla kurnavad. „Just sellepärast oleme püüdnud siia pakki koondada sellise sisu, mis aitaks nii igapäevastesse toimetustesse kergust tuua, aga ka meelde tuletada hoida iseennast. Pakist leiab midagi nii beebi elu esimesteks päevadeks, aga ka hilisemateks perioodideks,“ rääkis projekti „Lions klubi beebipakk“ eestvedaja Jette-Liis Rauniste.

Projekti elluviimisesse on kaasatud kogu Kuressaare Lions Klubi ja nende pereliikmed, kes aitavad pakkide komplekteerimisega ja nende haiglasse kohaletoimetamisega.

Beebipakkide idee on inspireeritud sarnasest Soome beebipakist. „Me soovime Lions Klubiga toetada kohalikku kogukonda, sealhulgas Kuressaarde Haiglat,“ rääkis Rauniste.

Hetkel on projekt plaanitud pilootprojektiks 2021. aastaks. Projektile on õla alla pannud: Kuressaare Haigla Sünnitus-günekoloogia osakond, Mediq Eesti OÜ, Essity Estonia OÜ, Tervise Arengu Instituut, Fitlife Kuressaare, Allium Upi OÜ, OÜ Flora Kaubandus, Blender OÜ, Taula Pharma OÜ, Oy Verman Ab, Vilandra, MoSo Stuudio, Speli Baltic Ltd., Pharma Nord Eesti OÜ, Felistella OÜ, Amoor OÜ, Interaltus OÜ, Sigrid Osa Photography, Teva, Spordikomitee.

Vaata lisainfot ka projekti kodulehelt: www.beebipakk.ee ja Kuressaare Lions klubi Facebooki lehelt

Kuressaare Lions Klubi, mis sel kevadel oma 30. sünnipäeva tähistas, kuulub maailma ühe suurima heategevusorganisatsiooni Lions klubide võrgustikku. Klubi on peamiselt toetanud noori, eakaid, puuetega inimesi ning peresid. Heategevuslikke üritusi korraldatakse aastas tavaliselt 4-5, neist tuntumad Lions kevadlaat, Saaremaa ralli toitlustus, heategevuslik kuusepuude müük, jõulupakid üksikutele vanuritele, metsa istutamine.

Kommentaarid puuduvad